توسعه گردشگری شهری و ارتباط آن با توسعه پایدار شهری، مطالعه موردی شهر تهران

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین همایش ملی جغرافیا، شهرسازی و توسعه پایدار
  • کد COI اختصاصی: GUPSD01_1273
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1047
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد شیخی

عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبائی

مجید عبداللهی

استاد دانشگاه علامه طباطبائی

ناصر پورصادق

استاد دانشگاه علامه طباطبائی

افشین رسولی

کارشناسی ارشد مدیریت شهری دانشگاه علامه طباطبائی

چکیده

شهرها به عنوان یک سیستم باز تلقی می شوند که همواره از محیط تأثیر و تأثر می پذیرند. این مهم پس از انقلاب صنعتی رشد و توسعه شتاب زده ای یافت و ادامه دارد. از سویی موجبات راحتی زندگی بشر را فراهم کرده، اما در سوی دیگر آثار زیانباری را بر محیط زیست و روح و جسم انسان ساکن آن نیز وارد ساخته است. این آثار انسان را به فکر چاره ای واداشت که، از این رهگذر مباحث و الگو و راهبردها، توسعه پایدار مطرح و تبلور یافت. اما توجه به توسعه پایدار خاصه در توسعه پایدار شهری نیازمند فراهم کردن زمینه ای برای همراستا بودن ابعاد مختلف توسعه پایدار با شاخصهای آن نظیر رفاه اجتماعی، استفاده بجا از منابع طبیعی هم در جهت حفظ ان و هم در جهت جذب گردشگران، جلوگیری از ا نتشار آلاینده ها در جهت پایداری محیط زیست و دافعه عمل نکردن در قبال گردشگران وبسیاری از شاخصهای دیگر می باشد. بر اساس پژوهش های صورت گرفته در کشورهای در حال توسعه ارتباط گردشگری شهری و توسعه پایدار بسیار مورد توجه بوده است، بطوریکه از ان به عنوان کلید اساسی توسعه پایدار یاد می شود. در این مقاله نیز برای اثبات این رابطه پرسشنامه ای طراحی شد. و آن را بین کارکنان میراث فرهنگی و شهرداری شهر تهران توزیع کردیم. روایی پرسشنامه از طریق خبرگان امر تأئید شد و برای بررسی تعیین روابط بین متغیرها و یافتن مدلی برای داده ها از نرم افزار Amos استفاده شد، و در نهایت گسترش و توسعه زیرساخت های گردشگری، جهت جذب هر چه بیشتر سرمایه و تزریق آن در شهر جهت تسهیل شدن توسعه پایدار پیشنهاد شد.

کلیدواژه ها

توسعه شهری، توسعه گردشگری شهری، شاخصها، Amos، زیرساختها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.