راهکارهای بهره گیری از اصول توسعه پایدار شهری در جهت دستیابی به صنعت گردشگری پایدار در شهر قشم

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین همایش ملی جغرافیا، شهرسازی و توسعه پایدار
  • کد COI اختصاصی: GUPSD01_1223
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 657
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امید احمدی

دانشجو، دانشگاه آبا آبیک قزوین

المیرا نوری زنگلانی

دانشجو، دانشکده پیام نور

چکیده

صنعت گردشگری در قرن بیست و یکم به عنوان یکی از پویاترین و باثبات ترین بخشهای اقتصادی در جهان، زمینه گسترش روابط بین الملل در بخش های مختلف اقتصادی، اجتماعی و سیاسی شده است. به ویژه در رونق اقتصاد محلی (ایجاد اشتغال و درآمد پایدار) تقویت پایگاه های اجتماعی حائز اهمیت است ولیکن شهرها به دلیل عدم مدییت صحیح و نبود نگرش جامعی و کلان با مشکلات عدیده زیست محیطی، اجتماعی- فرهنگی و اقتصادی در زمینه صنعت گردشگری پایدار روبرو گشته است. توسعه پایدار، روند بهگشت اجتماع بدون رشد فراتر از ظرفیت حامل بوم شناسانه ا طلاق می شود که در آن پایداری زیست محیطی (با هدف برقراری تعادل اکولوژیک) در کنار پایداری اجتماعی (با هدف برقراری عدالت اجتماعی) و پایداری اقتصادی (با هدف فراهم سازی زمینه برای بقای اقتصادی) وجود دارد. توسعه گردشگری پایدار شهری با تأکید بر موارد ذکر شده در بالا، در ارتباط و ا نجام نزدیکی با توسعه پایدار شهری و اصول و محورهای آن می باشد. با ایجاد امکانات فرهنگی، مراکز تفریحی- ورزشی، افزایش روابط اجتماعی، مبادلات فرهنگی، تقویت هویت فرهنگی شهر و حس تعلق، کاهش میزان مهاجرت، اصلاح ساختار سنتی، ایجاد فعالیت های خدماتی، تنوع اقتصادی و جلوگیری از رکود اقتصادی شهر در دستیابی به پایدار و ثبات در توسعه شهری نقش مهمی را ایفا می کند. از طرفی توسعه پایدار و گردشگری پایدار دارای ارتباطی متقابل می باشند. مقاله ی حاضر سعی دارد با روش پژوهش توصیفی- تحلیلی و استفاده از نظریه ی توسعه پایدار شهری به عنوان مهمترین رهیافت اصلاح نظام برنامه ریزی، اصول صنعت گردشگری پایدار را ارائه می دهد. در این راستا موفق ترین نمونه های گردشگری پایدار در ایران و جهان مطالعه شده و با بهره گیری از جدول SWOT، مؤثرترین راهکارها ارائه می گردد.

کلیدواژه ها

صنعت گردشگری، توسعه پایدار شهری، بهشتگت زیست محیطی، عدالت اجتماعی، گردشگری پایدار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.