بررسی روابط اقلیمی روستای آتان و مقایسه آن به شکل تطبیقی با روستای لیج یا شان چین

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین همایش ملی جغرافیا، شهرسازی و توسعه پایدار
  • کد COI اختصاصی: GUPSD01_1211
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 639
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین مدی

استادیار دانشگاه بین الملل امام خمینی، دانشکده معماری و شهرسازی، گروه معماری

عاطفه خانی الموتی

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری، دانشگاه آزاد اسلامی قزوین

چکیده

در دنیای مدرن امروز، رشد بی وریه مصرف انرژی های تجدید ناپذیر از قبیل نفت، گاز، انرژی هسته ای و به خصوص سوخت های فسیلی موجب بروز مشکلات و مسائلی همچون افزایش گازهای گلخانه ای و در نتیجه آلودگی محیط زیست شده است. مسئله اقلیم ویژگی های اقلیمی هر منطقه و سازگاری فضاهای زندگی از لحاظ کالبدی با اقلیم مورد نظر، جهت حفظ محیط و منابع انرژی از طریق استفاده درست از روشهای سنتی و معماری بومی، یکی از عوامل مهم و مؤثر بر آسایش زندگی انسانها می باشد. در این مقاله هدف این است که با بررسی دو نمونه موردی بیان شود که معماری سنتی و بومی به دلیل استفاده مناسب از عوامل اقلیمی و همگونی با محیط زیست اطرافش بسیار مؤفق عمل کرده و استفاده از این تجارب که پیشینه ای غنی در فرهنگ و معماری ما دارد در ساختمانهای مسکونی جدید، می تواند تا حد زیادی استفاده از منابع انرژی را کهاش داده و از آلودگی محیط بکاهد، روش تحقیق در این مقاله به صورت مشاهده میدانی و تحقیقات کتابخانه ای می باشد. در حقیقت این ن وشتار به تشریح عوامل اقلیمی مؤثر در سکونتگاه های سنتی موجود در روستای آنان در ایران واقع در اقلیمی سرد و کوهستانی و مقایسه تطبیقی آن با نمونه ای مشابه در چین می پردازد. ساکنان روستا با استفاده از مصالح بوم آورد و ارائه راه کارهای مناسب با توجه به شرایط اقلیمی توانسته اند فضاهای مسکونی را به نحوی شکل دهند که این فضاها علاوه بر اینکه موجب تخریب محیط زیست نمی شود، بلکه در تناسب با محیط زیست اطرافشان بوده و بدون نیاز به انرژی های آلوده کننده محیط زیست و با روشهایی خردمندانه شرایط آسایش حرارتی و برودتی و همچنین تهویه مناسب خود را فراهم نمایند.

کلیدواژه ها

عوامل اقلیمی، معماری بومی و سنتی، روستای آنان، آسایش حرارتی و برودتی، حفظ محیط و انرژی، تهویه مناسب

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.