جایگاه عناصر یادمانی شهر در اقدامات توسعه ای پروژه های شهری (نمونه موردی: برج آزادی تهران و تقاطع غیر همسطح جناح)

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین همایش ملی جغرافیا، شهرسازی و توسعه پایدار
  • کد COI اختصاصی: GUPSD01_1203
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 594
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مرجان گلی پور

کارشناس شهرسازی دانشگاه گیلان، دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت شهری نور طوبی

چکیده

توسعه مقوله ای پیچیده است و ابعاد گوناگونی دارد. ایجاد و توسعه پروژه های زیرساختی و عمرانی شهری یکی از مهمترین وظایف شهرداری ها به منظور رشد و توسعه اقتصادی و ارتقای سطح رفاه جوامع شهری می باشد. توسعه و توسعه یافتگی اهداف مطلوبی است که همه مردم و کشورهای جهان به دنبال آن هستند. امروزه همواره به فضای شهری از منظر کالبدی و فیزیکی نگریسته شده است و اقدامات توسعه ای متعددی بدون درنظر گرفتن ماهیت اجتماعی و تأثیرات گسترده ای که بر زندگی شهروندان و خاطراتشان بر جای می گذارند، صورت می گیرد. کالبد شهر و روح آن که متشکل از مردم و فعالیتهایی که وابسته به حضور آنان در فضاهی شهری و عناصر یادمانی شهری به عنوان تبلور خاطرات جمعی شهروندان در دوره های مختلف که بر اثر عوامل مختلف تغییر شکل و گسترش می یابد و حتی در مواردی نیز از بین می رود. در این نوشتار تلاش شده تا با توجه به ا همیت اجتناب ناپذیر پروژه های توسعه شهری در زندگی شهروندان، شرایط و بسترهای لازم برای موفقیت اقدامات وسعه ای با درنظر گرفتن عناصر یادمانی و هویت شهر تشریح شود و هدف اصلی آن بازتعریف هویت عناصر یادمانی در اقدامات توسعه ای پروژه های شهری می باشد، لذا در بخش اول به مطالب مربوط به توسعه شهری و طرح های توسعه شهری پرداخته می شود و در بخش دوم مطالب به هویت شهری و عناصر یادمانی مورد بررسی قرار گرفته اند. روش تحقیق، تحلیلی- توصیفی بوده و در تحقیقات آن از منابع کتابخانه ای و اسنادی استفاده شده است. به عنوان نمونه موردی میدان آزادی تهران به عنوان به دلیل عنصر یادمانی آن و تقاطع غیر همسطح جناج به عنوان اقدام توسعه ای پروژه عمرانی شهری مورد مطالعه و مداقه قرار گرفته اند.

کلیدواژه ها

عناصر یادمانی، توسعه، توسه شهری، پروژه شهری، هویت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.