شهر پایدار

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین همایش ملی جغرافیا، شهرسازی و توسعه پایدار
  • کد COI اختصاصی: GUPSD01_1087
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2756
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدمهدی مقدسی

دانشجوی دکتری معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران، مربی، واحد علوم و تحقیقات، کرمانشاه، کرمانشاه، ایران

مهسا حقیقی

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، کرمانشاه، ایران

شایسته استوان

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، کرمانشاه، ایران

چکیده

فضاهای عمومی عرصه های کلان تعاملات اجتماعی شهروندان است. این فضاها علاوه بر ایجاد حس هویت و تعلق در میان شهروندان، موجب توسعه روابط اجتماعی در شهرها نیز می شوند. معماری ساختمان ها و شهرها از آن دست عواملی در زندگی بشر است که بر خلق و خو و آداب اجتماعی و حتی در شخصیت فردی انسان ها تأثیر بسزایی می گذارد. نظریه توسعه پایدار در دهه پایانی قرن بیستم، در پی شکست مکاتب مختلف برنامه ریزی از جمله مدرنیسم و پسامدرنیسم، در عدم توانایی به شرایط مطلوب زندگی و آثار م خرب بر محیط زیست جهانی، ملی و منطقه ای و محلی پا به عرصه وجود نهاد. از سوی دیگر جستجو برای یافتن شهر ایده آل یعنی آن شکلی از شهر که بتواند هم امتیازات تکنولوژیک و هم روحیه سالم زندگی روستائی را بر اساس ایده های روشنگرانه عدالت اجتماعی بیان کند از قرن های دور بسیار مورد توجه ویکی از دل مشغولی های بسیاری از فلاسفه، م صلحان اجتماعی، نویسندگان، معماران و شهرسازان بوده است. در دهه های پایانی قرن بیستم با توجه به رشد فزاینده نگرانی های زیست محیطی و بروز برخی بحران های اکولوژیکی و نتیجتاً ناپایداری محیطی این جستجو برای یافتن فرم شهر ایده آل جای خود را به سوال فرم شهری پایدار کدام است؟ داده است. در این مقاله که بر اساس روش توصیفی- تحلیلی تهیه گشته سعی بر آن شده که ضمن بیان اهمیت فضای سبز، پیاده روها، وسایل حمل و نقل عمومی، متراکم سازی فضاهای شهری و توسعه پایدار در شهرهای مدرن امروزی و تحلیل آثار اجتماعی، فرهنگی و روانی ناشی از گسترش این فضاها و توصیه ها و راهکارهایی در جهت بهبود عملکرد مدیریت شهری در ارتباط با ارتقای آثار اجتماعی، فرهنگی و روانی این فضاها در شهرها ارائه شود.

کلیدواژه ها

فضاهای شهری، توسعه پایدار، شهر ایده آل

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.