نمود معماری پایدار در معماری سنتی ایران

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین همایش ملی جغرافیا، شهرسازی و توسعه پایدار
  • کد COI اختصاصی: GUPSD01_1059
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 691
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ابوذر زارع

دانشگاه آزاد اسلامی واحد داریون، باشگاه پژوهشگران جوان، شیراز، ایران

راضیه زارع

دانشگاه آزاد اسلامی واحد داریون، باشگاه پژوهشگران جوان، شیراز، ایران

چکیده

در حوز ی معماری، توجه به مخاطرات زیست محیطی و تأثیرات ویرانگر آن بر سلامت و حیات انسانف تأکید بر حفظ سلامت فردی و پیوند عمیق با محیط پیرامون و رضایت خاطر انسان از زندگی در ساختمان هایی که امنیت، آسایش و سلامت او را تأمین می نماید سبب شکل گیری معماری پایدار گردید. در معماری پایدار شاهد هستیم که بنا به عنوان بخشی از پیکره ی محیط مجاور و طبیعت پیرامونش نه تنها سبب هدرفتن انرژی نمی شود، انواع آلودگی های محیطی را ایجاد نمی نماید و بر سلامت انسان تأثیر منفی نمی گذارد بلکه با صرفه جویی و مصرف بهینه ی انرژی، برخورداری از مصالح همساز با اقلیم و قرار گرفتن درچرخه ی زیست بوم، در جه تحقق اهداف توسعه ی پایدار حرکت می کند. هدف این پژوهش شناخت روش هایی برای دسیابی به معماری پایدار است که امروزه اصول طراحی اقلیمی به فراموشی سپرده شده و جامعه دچار معضلاتی ناگوار گشته است چه نیکوست که با شناخت اصول و مفاهیم معماری پایدار و استفاده بهینه از این اصول برای رسیدن به خانه پایدار کوشا باشیم. در این مقاله سعی شده است میزان انطباق الگوهای مورد استفاده در معماری خانه های سنتی با اصول م عماری پایدار را بررسی نمایم. برای بدست آوردن نتایج مطلوب، از شیوه های مطالعاتی، تحقیق کتابخانه ای اعم از کتاب، رساله، مقالات و سایت ها استفاده شده است. در پایان می توان نتیجه گرفت که ساختمان پایدار علاوه بر برآوردن نیازهای جسمی انسانها، نیازهای روحی آنها را نیز مرتفع می سازد و در واقع نظام هایی هستند که توسعه پایدار را در سطح جامعه بر اساس سلامت بشر، بهره وری و رفاه، بیان می کنند.

کلیدواژه ها

پایداری، معماری پایدار، طراحی پایدار، اصول پایداری، معماری سنتی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.