آرامسازی خیابان های محلی؛ گامی به سوی ایمن سازی و مناسب سازی فضاهای (محلات) مسکونی، مطالعه موردی: خیابان نعیم آباد شهر یزد

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین همایش ملی جغرافیا، شهرسازی و توسعه پایدار
  • کد COI اختصاصی: GUPSD01_1051
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1978
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

الهام کارآموز

دانشجوی ارشد مهندسی شهرسازی (برنامه ریزی شهری) دانشکده هنر و معماری دانشگاه یزد

زهرا فخارزاده

دانشجوی ارشد مهندسی شهرسازی (برنامه ریزی شهری) دانشکده هنر و معماری دانشگاه یزد

زهره میری

دانشجوی ارشد مهندسی شهرسازی (برنامه ریزی شهری) دانشکده هنر و معماری دانشگاه یزد

چکیده

طی جند دهه اخیر، در راستای جهت حضور هر چه بیشتر شهروندان در فضاهای شهری و به تبع آن بسترسازی افزایش تعاملات اجتماعی، ارام سازی خیابان های محلی به یکی از جنبش های نوین شهرسازی تبدیل شده است. بطوریکه جوامع پیشرفته یا حتی بسیاری از کشورهای در حالتوسعه، به صرافت هر چه انسانی تر کردن محیط های شهری خود افتاده اند تا آنجایی که این مساعی در جهان امری عادی محسوب می شود. این در حالی است که متدسفانه در کشور ما هنوز طراحی و برنامه ریزی در راستای حاکمیت هر چه بیشتر خودرو صورت می گ یرد. اینامر به خصوص در مناطق مسکونی که از یک بایستی محیطی امن و ایمن را برای ساکنانش فراهم آورد و از سویی دیگر متضمن آرامش ایشان باشد، کمتر مورد توجه قرار می گیرد. لذا این پژوهش با هدف ک مک به آشنایی با تکنیک های آرام سازی و ارائه راهکارها و اقدامات عملی در راستای آرام سازی، ایمن سازی و مناسب سازی خیابان های محلی در یک نمونه موردی (خیابان نعیم آباد در شهر یزد) کاربست یافت. از این رو از روش تحقیق توصیفی در راستای شناسایی تکنیک های آرام سازی در مرحله تدوین مبانی و با مراجعه به منابع کتابخانه ای بهر گرفته شده است. همچنیناز روش تحقیق تحلیلی در مرحله سنجش وضعیت استفده شده است. ن هایتاً در جهت ارزیابی آلترناتیوها تعیین ضرایب مربوط به هر شاخص و ارزش دهی آنها در نرم افزار Expert Choice انجام گرفته است. نتایج پزوهش نشان داد وضعیت خیابان نعیم آباد به عنوان معبر اصلی و مرکز خطی محله فاقد هر گونه تمهیداتی در راستای آرام سازی و ایمن سازی است که این امر تردد عابرین پیاده را با مشکلات عیدیده ای مواجه کرده است. بر این مبنا مهمترین دستاورد پژوهش پیش رو ارائه راهکارهای طراحانه و اقدامات عملی در قالب طرح پیشنهادی منتخب در جهت آرام سازی، مناسب سازی و ایمن سازی خیابان نعیم آباد می باشد.

کلیدواژه ها

آرام سازی، ایمن سازی، مناسب سازی، خیابان نعیم آباد، شهر یزد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.