نوسازی و بهسازی بافت های فرسوده شهر خرم آباد (نمونه موردی: محله پشت بازار)

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین همایش ملی جغرافیا، شهرسازی و توسعه پایدار
  • کد COI اختصاصی: GUPSD01_1041
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 4686
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احمد رشیدیان ذهابی

کارشناس ارشد دانشگاه گیلان، اداره کل راه و شهرسازی استان لرستان

مهدی احمدوند

کارشناس ارشد دانشگاه ملایر، اداره کل راه و شهرسازی استان لرستان

مجتبی باقری

کارشناس ارشد دانشگاه همدان، اداره کل راه و شهرسازی استان لرستان

چکیده

بافت های فرسوده شهری به واسطه عدم توجه، گسترش افقی شهرها، سیاستگذاری های متنوع در توسعه شهری و بسیاری عوامل دیگر به فراموشی سپرده شده بودند. اما جندسالی است که این بافت ارزش خودر ا بازیافته است. دلایل اصلی این رویکرد جدید با این گونه بافت ها عدم توانایی مدیری شهری برای توسعه هرچه بیشتر کالبد شهرها در حواشی پیوسته و گسسته شهری، هزینه های سنگین زیرسازی و آماده سازی اراضی و تأثیر روانی وجود بافت های فرسوده در محیط بافت های شهری می باشد. به هر ترتیب احیاء بافت های فرسوده علاوه بر داشتن مزایای اقتاصدی، توانایی های ا جتماعی- فرهنگی شهرها را نیز ارتقاء بخشیده و توانایی مدیریت شهری، برای خدمات دهی مناسب تر را افزایش می دهد. بافت فرسوده مجاور خیابان حافظ شهر خرم آباد (پشت بازار) نیز از این مزایا مستنثاء نبوده است. بنابراین با توجه به مطالعات انجام شده به این نتیجه دست یافته ایم که این محدوده دارای پتانسیل رشد و ارتقاء محیط شهری می باشد. احداث خیابانی به موازات خیابان حافظ در واقع بافت جنوبی آن را به شکل مؤثر سرزنده و پویا می کند و حیاط اقتصادی را رونق بخشیده و علاوه بر آن امکانات ترافیکی مناسب جهت تسهیل حرکت های پیاده و سواره را ایجاد می کند. از سوی دیگر تعریف و ساخت پروژههای مختلف تجاری، اداری و مسکونی به عنوان محرک نوسازی در بافت عمل کرده و سایر بخش های بافت را تا شعاع قابل قبولی تحت تأثیر قرار می دهد. احداث این خیابان، محرک قوی برای نوسازی درون بافت قدیمی شهر می باشد و فرایند نوسازی را به شکل قابل توجهی تسریع می نماید.

کلیدواژه ها

بافت های فرسوده، نوسازی و بهسازی، طراحی شهری، برنامه ریزی، سیما و منظر شهر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.