ارتقای کیفیت فضایی محیط شهری بر اساس مبانی و مفهوم پیاده راه سازی (مطالعه موردی: بلوار شهید چمران، اهواز)

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین همایش ملی جغرافیا، شهرسازی و توسعه پایدار
  • کد COI اختصاصی: GUPSD01_0895
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1485
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدفرزین قائزی

استادیار، گروه علمی عمران، دانشگاه پیام نور تهران، ایران

سحر علیشاهی

دانشجوی کارشناسی ارشد شهرسازی (برنامه ریزی شهری)، دانشگاه آزاد یزد

روناک اردلانی

دانشجوی کارشناسی ارشد شهرسازی (برنامه ریزی شهری)، دانشگاه آزاد یزد

چکیده

یکی از نقایص عمده شهرسازی معاصر جهان، سرسپردگی بیش از حد آن به نیازهای حرکت سواره و غفلت از حفظ ساماندهی فضای پیاده و حرکت پیاده است، این امر یکی از عوامل عمده کاهش کیفیت محیط شهری و افول اجتماعی، فرهنگی، بصری در فضای شهری محسوب می شود و موجب مشکلات شهری مانند: آلودگی شهری، نا امنی راه ها، افت کیفیت فضاهای شهری و مشکلات خرید را در جهان به وجود آورده است. از انجایی که پیاده روی دارای اهمیت اساسی در ادراک هویت فضایی، احساس تعلق به محیط و دریافت کیفیت محیطی است. می تواند در برابر اوضاع نابسامان محیط شهری، به «جنبش پیاده گستری» اشاره نمود. کلانشهر شیراز نیز از این قاعده مستثنی نبوده و غلبه فضاهای سواره بر مسیرهای پیاده، عرصه را بر حضور شهروندان در فضاهی شهری تنگ نموده است. مطالعه حاضر (بلوار شهید چمران)، به منظور معرفی یک پیاده راه مناسب، بررسی و ایجاد شرایطی جهت ارتقاء کمی و کیفی محیط شهری، افزایش ارتباطات و تعاملات اجتماعی افراد با یکدیگر در محیطی امن و سالم، رفع آلودگی های زیست محیطی و مهم تر از همه احترام به هویت عابر پیاده با در قالب بستر کالبدی شهر مطرح شده است. این جنبش نه تنها سیمای کالبدی مرکز شهری را عوض کرده، بلکه تغییرات نوینی را در ارتقای کیفیت زندگی شهری و رفتار اجتماعی مردم به وجود آورده است. روش تحقی قتوصیفی، تحلیلی و تفسیری می باشد و به صورت میدانی و کتابخانه ای است.

کلیدواژه ها

پیاده راه سازی، کیفیت محیط شهری، جنبش پیاده گستری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.