مکانیابی پارکینگ طبقاتی با استفاده از GIS و تحلیل سلسله مراتبی (AHP) در منطقه مرکزی تبریز
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: اولین همایش ملی جغرافیا، شهرسازی و توسعه پایدار
- کد COI اختصاصی: GUPSD01_0877
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1193
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی عمران، راه و ترابی، دانشگاه ارومیه
استادیار دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه ارومیه
چکیده
یکی از مهمترین زیباساخت های سیستم حمل و نقل، پارکینگ های عمومی هستند که نقش مناسبی در کاهش ترافیک شهری دارند. احداث این گونه مراکز در صورتی که همراه با مدیریت ترافیک به صورت کاهش حجم پارک حاشیه ای شود سبب افزایش عرض مفید خیابان و در نهایت روان تر شدن ترافیک می گردد. انتخاب محل پارکینگ های عمومی (طبقاتی یا روباز) یکی ازمسائل کلیدی در کلان شهرهایی همچون تبریز می باشد. این مشکل می بایست با توجه به یک سری از معیارها بررسی گردد. هدف اصلی این تحقیق تعیین مکان های مناسب برای تأسیس پارکینگ های عمومی (طبقاتی) با استفاده از مدل تصمی گیری چند معیاره در منطقه هشت تبریز است. برای دستیابی به این هدف، پارامترهایی همچون فاصله از مراکز جذب سفر، نزدیکی به خیابان ها، قیمت زمین، کاربری مناسب برای تأسیس پارکینگ و سایر پارامترها بکار گرفته شدند. در وزن دهی به معیارها از روش HP استفاده شده است که با تشکیل درخت سلسله مراتبی و اعمال نظر کارشناسی بر معیارهای کیفی به همگن شدن تصمیم گرفته شده کمک کرده است. معیارهای مؤثر در مکانیابی پارکینگ که به صورت لایه های اطلاعاتی رستری در نرمافزارGIS وارد شده اند پس از اعمال وزن و ترکیب شدن با سایر معیارها، لایه نهایی که نشان دهنده مناطق بهینه برای ساخت پارکینگ طبقاتی می باشد، را نتیجه می دهند.کلیدواژه ها
مکانیابی، سیستم اطلاعات جغرافیایی (GIS)، پارکینگ های عمومی، تحلیل سلسله مراتبی (AHP)، تبریزمقالات مرتبط جدید
- جایگاه محیط زیست از منظر قرآن و آموزه های دینی
- راهبردهای موثر در تحقق مدیریت مطلوب شهری با رویکرد توسعه گردشگری در پرتو محیطزیست پایدار
- مطالعه نقش گردشگری در توسعه پایدار و شکوفایی اقتصادی نمونه موردی شهرستان الیگودرز
- بررسی عوامل موثر بر نگرش شهروندان نسبت گردشگری (مطالعه موردی شهر دورود)
- پهنه بندی خطر سیل در محدوده بخش مرکزی دلگان با استفاده از روش AHP و GIS
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.