برنامه ریزی و احیاء محله زرتشتیان کرمان
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: اولین همایش ملی جغرافیا، شهرسازی و توسعه پایدار
- کد COI اختصاصی: GUPSD01_0865
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1246
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد برنامه ریزی شهری دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات واحد قزوین
استادیار دانشگاه ارومیه
استاد دانشگاه آزاد اسلامی واحد بم
چکیده
مراکز تاریخی هسته اولیه شهرها هستند که شناسه پیدایش و رشد شهر را تا به امروز رقم زده اند و نشان دهنده شیوه زندگی ساکنان اولیه شهر می باشند. از لحاظ کیفیت کالبدی و سطح زندگی پائین تر از سطح متوسط زندگی شهری هستند که این توازن سبب معضلات متعدد اجتماعی، فرهنگی، کالبدی و ... می گردد. از این رو در این پژوهش هدف احیاء محله زرتشتیان کرمان از طریق برنامه ریزی و تأمین سرانه های مورد نیاز محله می باشد. در این مقاله از روش کمی استفاده شده و بر این اساس به بررسی و تحلیل ا مکانات و محدودیت های محله با استفاده از جدول SWOT پرداخته می شود و در نهایت با توجه به ویژگی های فرهنگی- اجتماعی و ساختار محلات قدیمی و هویت بخشی و احیای آن مجموعه می توان چنین نتیجه گرفت بهترین راه حل برای احیای محله زرتشتیان، بارزنده سازی بافت تاریخی محله می باشد که از طریق توانمند سازی اقتصادی و اجتماعی و خدماتی صورت می گیرد. این نوسازی و بهسازی باید در جهت ارتقاء کیفیت محیط زیست، حفاظت از ویژگی های فرهنگی- تاریخی کشور، ایجاد پیوند و یکپارچگی در جهت ترمیم بافت کالبدی، توجه به ساختار محلات قدیمی، هویت بخشی و احیای آن مجموعه و ا یجاد جذابیت های توریستی و گردشگری در محله باشد.کلیدواژه ها
احیاء، برنامه ریزی، بارزنده سازی، محله زرتشتیان کرمان، نوسازی، بهسازیمقالات مرتبط جدید
- حکمرانی دریایی ایران به عنوان یک سیستم پیچیده: تحلیل جغرافیای سیاسی با رویکرد هوش مصنوعی و هوش مکانی
- تبیین سناریوهای آینده تقسیمات استان تهران
- آسیبشناسی حمل و نقل و مدیریت ترافیک در شهرداری های نوظهور ایران
- معایب و مشکلات برنامهریزی و سیاست گذاری حوزه فرهنگ شهری در ایران
- سیاست گذاری بهینه در حوزه ترافیک شهری با استفاده از تکنولوژی های هوش مصنوعی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.