بررسی موانع و مشکلات دفاتر خدمات گردشگری شهر اصفهان
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: اولین همایش ملی جغرافیا، شهرسازی و توسعه پایدار
- کد COI اختصاصی: GUPSD01_0782
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1058
نویسندگان
کارشناسی ارشد برنامه ریزی توریسم، دانشگاه آزاد نجف آباد
کارشناسی ارشد برنامه ریزی توریسم، دانشگاه آزاد نجف آباد
چکیده
نیاز طبیعی انسان ها به گذران اوقات فراغت و درآمدزایی ناشی از گردشگری باعث شده که امروزه به توریسم به عنوان یک صنعت نگریسته شود. با گسترش مراکز شهری و رشد پدیده ی شهرنشینی، استیاق به سیر و سفر افزون شده و در این میان دفاتر خدمات گردشگری به عنوان عنصری فعال، در اقصی نقاط کره زمین صنعت گردشگری را تکامل بخشیده اند. این دفاتر در زمینه تنظیم برنامه های مسافرتی، فروش بلیط سفر، ذخیره مکان، اخذ روادید، تنظیم و ا نجام مسافرت های گروی داخلی و خارجی و هرگونه خدمات گردشگری فعالیت می نمایند. در واقع اصلی ترین نقش این دفاتر، برآورد تقاضا یا ایجاد تقاضای مثبت نسبت به جاذبه های گردشگری و به نوعی پیش بینی انگیزه های مردم برای مسافرت است و نقش تسهیل کننده در کانال توزیع خدمات صنعت گردشگری را بر هده دارند. در شهر اصفهان بیش از 130 دفتر خدمات گردشگری فعالیت می کنند؛ با این حال این دفاتر دارای مشکلات، نواقص و موانعی در زمینه ارائه انواع خدمات و جذب گردشگران می باشند که می توان به مواردی نظیر توزیع نامتعال ای دفاتر در سطح شهر، نداشتن نیروی کافی، متخصص و آگاه به امور گردشگری، ضعف تبلیغات و بازاریابی و غیره اشاره نمود. پژوهش حاضر با هدف بررسی م وانع و م شکلات دفاتر خدمات گردشگری شهر اصفهان تدوین شده است، تا ضمن بیان ن قاط قوت و ضعف این دفاتر، راهبردهایی جهت ارتقاء کیفی و کمی خدمات آنها ارائه نماید و بدین وسیله گام های مؤثری جهت بهبود ارائه خدمات و پاسخگویی به نیازهای گردشگران برداشته و موجب توسعه و رونق روزافزون صنعت گردشگری کشور شود. روش کار در این پژوهش تحلیلی- توصیفی بوده که در این راستا ضمن انجام مطالعات کتابخانه ای و میدانی و با توزیع پرسشنامه در م یان کارکنان دفاتر گردشگری شهر اصفهان، به گردآوری اطلاعات مورد نیاز پرداخته شده و با استفاده از نرم افزار های Excel, SPSS و GIS، به تجزیه و تحلیل داده ها و ترسیم نقشه اقدام شده است. نتایج این پژوهش حاکی از آن ا ست که تنها وجود دفاتر گردشگری متعدد نمی تواند عاملی در جذب گردشگران و توسعه صنعت توریسم باشد، بلکه عوامل متعدد دیگری نیز در این امر مؤثر می باشند که توجه به آنها می تواند موجبات رضایت گردشگران را فراهم نموده و ضمن رونق صنعت توریسم، زمینه توسعه اقتصادی کشور را فراهم نماید.کلیدواژه ها
دفاتر خدمات گردشگری، رضایت گردشگر، شهر اصفهان، صنعت گردشگری، گردشگرمقالات مرتبط جدید
- حکمرانی دریایی ایران به عنوان یک سیستم پیچیده: تحلیل جغرافیای سیاسی با رویکرد هوش مصنوعی و هوش مکانی
- تبیین سناریوهای آینده تقسیمات استان تهران
- آسیبشناسی حمل و نقل و مدیریت ترافیک در شهرداری های نوظهور ایران
- معایب و مشکلات برنامهریزی و سیاست گذاری حوزه فرهنگ شهری در ایران
- سیاست گذاری بهینه در حوزه ترافیک شهری با استفاده از تکنولوژی های هوش مصنوعی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.