ارزیابی کمی و کیفی کاربری اراضی شهری در شهرک قائم تهران

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین همایش ملی جغرافیا، شهرسازی و توسعه پایدار
  • کد COI اختصاصی: GUPSD01_0597
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 608
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا براتی

کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشگاه خوارزمی

لیلی بختیاری

عضو هیئت علمی جغرافیا دانشگاه پیام نور، تهران، ایران

آزاده طاهرخانی

کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشگاه خوارزمی

چکیده

برنامه ریزی کاربری اراضی شهری مجموعه فعالیت هایی است که محیط انسانی را مطابق خواسته ها و نیازهای جامعه شهری سامان می بخشد. این مقوله به عنوان هسته اصلی برنامه ریزی شهری محسوب می شود. رشد روزافزون شهرها طی چند دهه اخیر که متأثر از رشد طبیعی جمعیت و مهاجرت می باشد، منجر به ساخت و سازهای بدون برنامه ریزی و تغییرات زیاد در ساختار فضایی شهرها گردیده که لزوم هدایت آگاهانه و سازماندهی اساسی را افزایش داده است. در این میان ارزیابی کاربری اراضی شهری اساساً به منظور اطمینان خاطر از استقرار منطقی کاربریها و رعایت تناسبات لازم صورت می گیرد که منعکس کننده تصویری گویا از منظر و سیمای شهری و هم چنین چگونگی تخصیص فضاهای شهری به کاربری های مختلف مورد نیاز شهر در طول زمان می باشد. شهرک قائم تهران از مناطقی شهری است که دارای نابسامانی های فراوانی در کاربری اراضی می باشد به طوری که ساکنان شهرک را با مشکلاتی فراوانی روبرو کرده است. هدف عمده پژوهش حاضر ارزیابی کمی و کیفی کاربری اراضی شهری در شهرک قائم تهیان می باشد. رو تحقیق در پژوهش حاضر توصیفی- تحلیلی و تطبیقی است. نرم افزار مورد استفاده برای تهیه نقشه ها ARC GIS می باشد. نتایجی که از ارزیابی کمی کاربری های شهرک با توجه به استانداردها و ارزیابی کیفی با توجه به ماتریسهای سازگاری، مطلوبیت، ظرفیت و وابستکی صورت گرفته نشان دهنده آن است که بسیاری از کاربری های موجود به لحاظ کمی با استانداردها و از نظر کیفی با ضوابط علمی تعیین شده منطبق نمی باشند.

کلیدواژه ها

کاربری اراضی، ارزیابی کمی، ارزیابی کیفی، شهرک قائم تهران

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.