توسعه پایدار در شهرهای جدید با تأکید بر ایجاد اشتغال پایدار و رونق اقتصادی نمونه موردی شهر جدید پردیس

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین همایش ملی جغرافیا، شهرسازی و توسعه پایدار
  • کد COI اختصاصی: GUPSD01_0438
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 965
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

لیلا عبدالعلیزاده

دانشجوی کارشناسی ارشد برنامه ریزی شهری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران، گروه شهرسازی، تهران، ایران

چکیده

مهاجرت و مسئله تمرکز امکانات و جمعیت در کلان شهر تهران و شهرهای اصلی کشور، باعث گردیده که تأسیسات و تجهیزات و خدمات موجود نتواند پاسخگوی جمعیت این کلانشهر باشد و به دنبال آن پیامدها و مشکلات اجتماعی اقتصادی گریبان گیر آن شده است. شهرهای جدید پیرامون کلانشهر تهران به ع نوان یکی از سیاست های عمده و م هم در پالایش مادر شهر تهران طراحی و احداث شده اند. از جمله اهداف شهرهای جدید ایجاد اشتغال، جلوگیری از بیکاری، جلوگیری از حاشیه نشینی و کاهش بار جمعیتی شهرهای بزرگ است. هدف این پژوهش ارائه راهکار برای ایجاد اشتغال پایدار در شهر جدید پردیس و رونق اقتصادی آن در راستای رسیدن به توسعه شهری پایدار است. در این پژوهش شهر جدید پردیس از جنبههای اجتماعی و اقتصادی و محیطی و با توجه به قوتها، ضعف ها، فرصت ها و تهدیدهای موجود بر اساس شاخص های پایداری مورد بررسی قرار گرفته سپس با کاربست مدل سوات تحلیل و ارزیابی شده است. نتایج تحقیق نشان می دهد شهر جدید پردیس در زمینه ایجاد اشتغال پایدار در راستای رسیدن به توسعه پایدار ناموفق است. یعنی این شهر نه تنها نتوانسته در جذب جمعیت و اشتغال از کلانشهر تهران موفق باشد، بلکه در ایجاد اشتغال پاسخگوی ساکنین در شهر جدید پردیس نبوده است و به دلیل ماهیت خوابگاهی و عدم جذب فرصتهای اقتصادی و اشتغال زای مهم به لحاظ خودکفایی اقتصادی و شغلی، همچنان وابسته تلقی می گردد در نهایت راهکارهایی در جهت بهبود وضعیت اشتغال و رونق اقتصادی پردیس در راستای رسیدن به توسعه پایدار ارائه شده است.

کلیدواژه ها

توسعه پایدار، اشتغال پایدار، رونق اقتصادی شهر جدید

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.