بررسی آلودگی های زیست محیطی حاصل از توریسم در پلاژهای ساحلی و راهکارهای کاهش آن (مطالعه موردی: پلاژ شهرداری و پلاژ توسکاسرای شهرستان رامسر)

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 895

فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

GUPSD01_0279

تاریخ نمایه سازی: 21 تیر 1393

چکیده مقاله:

سواحل و پلاژ های ساحلی با توجه به دارا بودن ویژگی های طبیعی و گردشگری نقش مهمی در جلب گردشگر دارند. وجود توریسم نیز علاوه بر تولید درآمد اقتصادی، باعث تخریب های زیست محیطی نطقه شده و در تولید انواع آلودگی نقش مهمی را ایفا می کند. از آنجایی که این مناطق اصولاً سطوح محدودی را به خود اختصاص می دهند، در مدت زمانی کوتاه مقدار زیادی زباله و فاضلاب در آنها تولید می شوند. در این تحقیق مناطق مورد مطالعه دو پلاژ شهرداری و توسکاسرای شهرستان رامسر بوده و هدف ما بررسی میزان تولید زباله و فاضلاب حاصل از گردشگران و توزیع فصلی آن در ایام پر بازدید و کم بازدید در پلاژ های مذکور و مقایسه دو پلاژ از لحاظ تعداد نفرات گردشگر و تولید انواع آلودگی بود. روش حقیق مورد استفاده، توصیفی- تحلیلی بر پایه اطلاعات کتابخانه ای و میدانی بود. اطلاعات مورد نیاز با مراجعه به شهرداری شهرستان رامسر کسب شد. تعداد نفرات بازدید کننده در سه ماه آذر، فروردین و مرداد و همین طور مقدار زباله و فاضلاب تولیدی در منطقه با مراجعه به پلاژ ها و بررسی های میدانی مشاهده و محاسبه گردید. آمار های بدست آمده در محیط EXCEL بر روی نمودار قرار گرفت. نتایج نشان داد که، مقدار زباله و فاضلاب تولیدی پلاژ ها در ماه های پربازدید به دلیل وجود گردشگر فراوان و عدم کنترل های زیست محیطی مناسب، با در نظر گرفتن مساحت پلاژها در ماه های پربازدید به دلیل وجود گردشگر فراوان و عدم کنترل های زیست محیطی مناسب، با درنظر گرفتن مساحت پلاژ ها که منطقه ای محدود می باشد، بسیار زیاد است و این مقادیر در پلاژ توسکاسرا با در نظر گرفتن امکانات، بیشتر است. از این جهت استفاده از روشهای مدرن کنترل آلودگی و همین طور ا مکانات گردشگری سازگار با محیط زیست و فرهنگ سازی مناسب علاوه بر حفظ گردشگر، محیط زیست منطقه را نیز محافظت می کند.

نویسندگان

سمانه بخشی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی محیط زیست، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تنکابن

احمد توانا

استاد راهنما، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تنکابن

آپتین راهنمورد

استاد مشاور، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تنکابن

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • بیاضی، محمد جواد(1391)، بررسی وضعیت مدیریت پسماند شهرستان رامسر با ...
  • سجادی، سید محمدتقی(1387)، تاریخ و جغرافیای تاریخی رامسر، انتشارات معین. ...
  • ممقانی نسب، اشکان(1391)، ارزیابی اثرات توسعه ی گردشگری بر محیط ...
  • Alonso J، Alcantara C _ Cabrera L.2002. Tourist resorts and ...
  • Sawkar K , Noronha L .2002. Tourism and the env ...
  • Thomas S _ 2002 _ Tourism and coastal resources degradation ...
  • نمایش کامل مراجع