ارزیابی خسارات وارده بر توده (درخت سرپا) در طول مسیر چوبکشی (چوبکشی سنتی)، (مطالعه موردی: جنگل شفارود)

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین همایش ملی جغرافیا، شهرسازی و توسعه پایدار
  • کد COI اختصاصی: GUPSD01_0257
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 782
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

لطیف محمودی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی جنگل دانشکده منابع طبیعیف دانشگاه گیلان

رامین نقدی

دانشیار، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه گیلان

سیدعبدالقاسم حیدری

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی جنگل دانشکده منابع طبیعیف دانشگاه گیلان

چکیده

بهره برداری از جنگل شامل مراحل قطع، تبدیل، کشیدن، بارگیری و حمل درختان جنگلی است، این مجموعه را در اصطلاح، تولید مکانیکی هم می نامند که هدف آن استفاده از محصولات تولید بیولوژیک جنگل است. این بررسی در پارسل شماره 27 از سری 16 جنگل های شفارود که به شیوه تک گزینی مدیریت می شد، انجام گرفت. روش بهره برداری در منطقه مورد بررسی، روش سنتی یعنی تبدیل چوب به الوار و خروج توسط قاطر بوده است. نتایج این تحقیق نشان داد که در بین درختان مورد بررسی از نظر ارتفاع زخم، 56/56 درصد ار ارتفاع 1-0/5 متر 22/22 درصد در امتداد ریشه، 11/11 درصد در ارتفاع 0/5-0 متری و 11/11 درصد زخم ها در امتداد ریشه و تنه تا 1 متر قرار دارند. از نظر مساحت زخم، 33/3 درصد از زخم ها مساحتی بین 500-100 سانتی متر مربع، 22/2 درصد مساحت کمتر از 25 سانتی متر مربع، 22/2 درصد مساحتی بین 100-25 سانتی متر مربع و 22/2 درصد مساحتی بیش از 500 سانتی متر مربع دارند. از نظر کلاسه زخم، 66/7 درصد دارای آسیب به پوست (کد 1) و 33/3 درصد دارای کنده شدن پوست و آسیب به چب (کد 2) هستند.

کلیدواژه ها

شیوه تک گزینی، روش سنتی، ارتفاع زخم، مساحت زخم، کلاسه زخم، جنگل های شفارود

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.