بررسی نقش مشارکت شهروندان در حفاظت محیط زیست شهری (نمونه موردی: شهر تهران)

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین همایش ملی جغرافیا، شهرسازی و توسعه پایدار
  • کد COI اختصاصی: GUPSD01_0124
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 3017
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محسن رحیمی

دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری دانشگاه پیام نور

سمانه دشتی موخر

دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری دانشگاه پیام نور

چکیده

یکی از مسائل روز جهان مسئله حفظ محیط زیست است، فاجعه زیست محیطی نه تنها آرامش و امنیت را از زندگی انسان می رباید، بلکه سلامتی و هستی را تهدید می کند. نبود روشهای صحیح جمع آوری و دفع زباله، م شکل تأمین آب آشامیدنی سالم، شبکه های جمع آوری و تصفیه فاضلابها به استقرار نابه جای فعالیتهای مزاحم آلودگی های ناشی از وسایل نقلیه و غیره... نمونه هایی از رایج ترین مشکلات زیست محیطی شهرها به شمار می آیند که هریک به تنهایی می توانند سلامت شهرنشینان را به مخاطره اندازند روشن است با توجه به گستردگی و پیچیدگی مسائل زیست محیطی و پرهزینه بودن روش ها و ابزارهای مقابله با آ« بهترین گزینه، بهره گیری از مشارکت مردمی است. بنابراین با توجه به اینکه ارتقاء سطح دانش و آگاهی افراد جامعه در زمینه مسائل زیست محیطی از ضرورریات رسیدن به توسعه پایدار تلقی می شود از این رو ارائه آموزش های زیست محیطی مستمر و هدف دار می تواند حساسیت آنان را نسبت به مسائل زیست محیطی و در نتیجه مشارکتشان را در ارائه راه حل ها افزایش دهد. در این مقاله به نقش مشارکت شهروندان در حفاظت از محیط زیست شهری شهر تهران با روش توصیفی- تحلیلی با استفاده از اطلاعات اسنادی (کتابخانه ای) و داده های آماری به تکمیل پرسشنامه و مشاهدات میدانی صورت گرفته است که تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از روش ضریب همبستگی پیرسون، نرم افزارهای Excel و ArcGis, Spss صورت پذیرفته است و نتایج به دست آمده نشان می دهد که در شهرتهران هر چقدر میزان تحصیلات و مدت سکونت شهروندان بالاتر باشد میزان مشارکت آنان نیز در حفظ محیط زیست بیشتر است و رابطه ای معنادار با میزان آگاهی شهروندان وجود دارد.

کلیدواژه ها

محیط زیست شهری، مشارکت، شهروندان، توسعه پایدار، شهر تهران

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.