امکان سنجی توانمندیهای مراکز درمانی تهران جهت توسعه گردشگری درمانی

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین همایش ملی جغرافیا، شهرسازی و توسعه پایدار
  • کد COI اختصاصی: GUPSD01_0076
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1210
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهره عباسی

کارشناسی ارشد جغرافیا برنامه ریزی توریسم، مدرس دانشگاه جامع علمی کاربردی گردشگران بنیاد

راحله پوراکبر

کارشناسی ارشد جغرافیا برنامه ریزی توریسم، مدرس دانشگاه جامع علمی کاربردی گردشگران بنیاد

چکیده

در حال حاضر گردشگری و توریسم به عنوان صنعتی تلقی می شود که نقش حیاتی در اقتصاد کشورهای جهان ایفا می نماید. به دلیل اهمیت و نقش گردشگری در اشتغال، تولید، درآمد و رفاه، بسیاری از کشورهای دنیا تلاش وافری در جهت توسعه این بخش بکار می برند. با توسعه سطح زندگی جوامع انسانی و ورود به عصر ارتباطات شاخه های متعددی در گردشگری ایجاد شده است که یکی از این شاخه ها توریسم درمانی است. کشورهایی که به لحاظ شرایط طبیعی مناسب، زمینه های جذب بیماران را دارند و یا کشورهایی که به لحاظ مزیت های نسبی خود هزینه های پائین را ایجاد کرده اند،به خوبی می توانند به توسعه توریسم درمانی و در نهایت به توسعه اقتصادی و اجتماعی کشور کمک نمایند. کشور ما ایران به لحاظ هر دو ویژگی، علی الخصوص ویژگی دوم، شرایط مناسبی را برای توسعه گردشگری داراست که شناخت این قابلت ها می تواند به توسعه گردشگری درمانی در کشور منجر شود و توسعه گردشگری می تواند به اقتصاد ملی، اشتغال، رفاه و درآمد جامعه کمک بسزایی نماید. در این پژوهش به بررسی توانمندیهای شهر تهران در جهت توسعه گردشگری درمانی پردخته ایم با توجه به زمینه هایی که به لحاظ زیر ساختمانهای درمانی درتهران موجود است پتانسیل های قابل توجهی در این بخش در شهر تهران نهفته و ناشناخته مانده است. براساس مطالعه و بررسی به عمل آمده مشخص شد که شهر تهران به عنوان مهمترین مرکز درمانی کشور پتانسیل قابل توجهی در توسعه گردشگری درمانی داراست و مراکز درمانی آن می توانند نقش مؤثری در توسعه گردشگری درمانی ایفا نمایند.

کلیدواژه ها

گردشگری، توریسم، گردشگری سلامت، گردشگری درمانی، مراکز درمانی، تهران

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.