ارزیابی شرایط کشت انگور از نگاه اقلیمی در شهرستان روانسر

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین همایش ملی جغرافیا، شهرسازی و توسعه پایدار
  • کد COI اختصاصی: GUPSD01_0013
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 928
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیرحسین حلبیان

استادیار، گروه جغرافیا، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران

مونا معلمی

کارشناس ارشد، اقلیم شناسی، دانشگاه یزد

سمیرا علیقلی

دانشجوی دکترا، دانشگاه پردیس بین الملل خوارزمی، تهران، ایرانکارشناس ارشد، اقلیم شناسی، دانشگاه یزد

چکیده

محدودیت ها و مرزههای تولید محصولات کشاورزی وابسته به شرایط اقلیمی است و آب و هوا یکی از مهمترین عوامل مؤثر در فعالیت های انسان به ویژه در بخش کشاورزی است. در این تحقیق داده های هواشناسی ایستگاه سینوپتیک روانسر بصورت روزانه و ماهانه و سالانه از سازمان هواشناسی کشور دریافت شده است. تجزیه و تحلیل داده ها با روش پاپاداکیس و شاخص GDD در محیط نرم افزارهای آماری EXCEL, SPSS انجام گرفته است. طبق روش پاپاداکیس از نظر شرایط دمای تابستانی منطقه در طبقه پنبه قرار دارند با توجه به شرایط دمای زمستانی منطقه در طبقه جو دوسر قراردارد از نظر رژیم حرارتی در گروه بری و از نظر رژیم رطوبتی در گروه مدیترانه قرار دارد. از لحاظ اگروکلیمایی کشت انگور بر اساس روش GDD مجموع درجه حرارت های مؤثر و براساس استانه های دمایی مراحل فنولوژیک انگور بررسی شده است که بر اساس آن تقویم اقلیمی در منطقه بصورت تاریخ کشت محصول در اوایل فروردین ماه و برداشت آن اواسط مهرماه می باد. گ یاه انگور براساس روش پتانسیل گرمایی از ماه فروردین تا اواخر ماه آبان در منطقه جزء ماه های فعال از نظر کشاورزی محسوب می شوند.

کلیدواژه ها

اقلیم، انگور، پتانسیل گرمایی، فنولوژی، پاپاداکیس، روانسر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.