ارزیابی پتروفیزیکی چاه Y واقع در یکی از میادین دریایی ایران
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: سومین همایش علمی مهندسی مخازن هیدروکربوری و صنایع بالا دستی
- کد COI اختصاصی: RESERVOIR03_099
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 854
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد مخازن هیدروکربوری- دانشگاه آزاد اسلامی واحد امیدیه
دکتری ژئوفیزیک مخازن – عضو هیئت علمی دانشگاه صنعت نفت
چکیده
مهمترین کاربرد نمودارهای چاه پیمایی شناخت خواص فیزیکی سازندها، ترکیب سنگ شناسی، مقدار تخلخل، نوع تخلخل، نوع تخلخل (اولیه و ثانویه)، تراوایی و درصد اشباع شدگی آب و هیدروکربور می باشد. با توجه به اینکه یکی از اهداف اصلی این پژوهش بررسی پارامتر های حاکم بر کیفیت مخزنی جهت اولویت بندی زونهای مخزن است. در این پروژه با روش ارزیابی پتروفیزیک احتمالی با استفاده از نمودار های چاه پیمایی به تشریح پارامتر های پتروفیزیکی حاکم بر کیفیت مخزن و روشهای محاسبه این پارامترها پرداخته شده است ایجاد یک مدل حاوی چند کانی به وسیله روش پتروفیزیک احتمالی به کمک مدلهای مینرالی و با استفاده همزمان از همه نگارهای در دسترس ارائه می شود و هر مدل از نگار های ورودی مختلفی برای ایجاد معادلات همزمان جهت شناسایی حجم های مجهول مخزن استفاده می کند، در واقع اگر یک مجموعه کامل چاه نگاری در دسترس باشد یک پاسخ بهینه به دست خواهد آمد.در این پروژه چاه Y واقع در یکی از میادین دریایی ایران با استفاده از نرم افزار geolog مورد ارزیابی پتروفیزیکی قرار گرفت. در چاهY سازند چلکن، از عمق 2843 متری آ غاز و تا عمق 4407متری ادامه پیدا می کند. ابتدای سازند چلکن که قسمت اعظمش را کلسیت و شیل تشکیل می دهد. در این قسمت وجود کانی نمکی هالیت (Halite) به زیبایی قابل مشاهده است. در برخی مناطق نیز کوارتز (Quartz) به چشم می خورد. در این سازند 83.494 متر زون خالص میباشد تخلخل متوسط 16.9%، حجم شیل 33% و اشباع آب 33.5% می باشدکلیدواژه ها
ارزیابی پتروفیزیکی،ژئولاگ ، تخلخل، شیل، اشباع شدگی آبمقالات مرتبط جدید
- ارزیابی ریسک های ایمنی و زیست محیطی شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی با کمک تکنیک هازن
- بررسی هیدرودینامیک و زمان اختلاط مخرن همزندار با استفاده از تکنیکهای سرعت سنجی ذرات و القای صفحهای نور فلئورسانس
- کاربردها و چالش های موجود در استفاده از روش تست سازند جهت بررسی خواص استاتیک و دینامیک مخزن
- کاربرد هوش مصنوعی در پیش بینی فرصت های صادرات محصولات صنعت پتروشیمی
- روش های ازدیاد برداشت نفت با استفاده از گاز در میادین فراساحلی: ویژگی ها، نحوه اجرا و شرایط عملیاتی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.