حل عددی انتقال حرارت جریان آرام سیال با لزجت متغیر در طول ورودی مجاری حلقوی

  • سال انتشار: 1383
  • محل انتشار: نهمین کنفرانس دینامیک شاره ها
  • کد COI اختصاصی: CFD09_116
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 3691
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد اسماعیل خوشروان

استاد دانشکده مکانیک دانشگاه تبریز دانشکده فنی مهندسی مکانیک

اسماعیل اسماعیل زاده

دانشیار دانشکده مکانیک دانشگاه تبریز دانشکده فنی مهندسی مکانیک

پرویز علوی تبریزی

استادیار دانشکده مکانیک دانشگاه تبریز دانشکده فنی مهندسی مکانیک

سیدفرامرز رنجبر

مربی دانشکده مکانیک دانشگاه تبریز دانشکده فنی مهندسی مکانیک

چکیده

در این مقاله یک روش جدید برای محاسبه اعداد ناسلت جریان آرام سیالا ت نیوتنی با اعداد پرانتل مختلف در طول ورودی مجاری حلقوی ارائه شده است . نظر باینکه در طول ورودی مرکب ترتیب توسعه یافتن جریان از نظر حرارتی و هیدرودینامیکی وابسته به عدد پرانتل می باشد لذا کل روند محاسبه ضریب انتقال حرارت جابجائی به تعداد اعداد پرانتل انتخا بی تکرار می شود تا اثر تقدم توسعه یافتن پروفیل های سرعت یا دما بر روی آن مشهود شود . در روش جدید معادلات دیفرانسیل غیرخطی ، غیرهمگن و بیضی گون ممنتومو انرژی بطور مزدوج(Coupled) با تاکید به لزجت متغیر سیال توسط روش تفاضل محدود ( FDM) حل می شوند. در روش های پیشین برای برآورد ضریب انتقال حرارت سیال از مجاری حلقوی یک تعداد مفروضات تسهیلی بکار برده شده است بطوریکه جهت خطی کردن معادله ممنتوم از تقریب لانگهار استفاده شده تا امکان حل انتگرالی مسئله هیدرودینامیک فراهم شود و مسئله طول ورودی حرارتی با یک معادله دیفرا نسیل از نوع Strum-Liouville حل شده است . بجز از برخی شرایط مرزی ساده ، حل معادلات حاکم فقط بطرق عددی میسر شده که آنهم شامل خطی کردن معادلات بقاء ، قطع سری های نامتناهی ، حل عددی انتگرالStieltjes و استفاده از اصل برهم نهی نتایج حل مستقل مسئله انتقال حرارت از جدارهای مجرای حلقوی بوده است. لذا این روش غیرمزدوج و پرتقریب منجر به نتایج پرخطا گردیده است. نهایتًا نشان داده خواهد شد که نتایج روش جدید از جامعیت و دقت بالاتری نسبت به روش های قبلی برخوردار است.

کلیدواژه ها

مجرای حلقوی- مبادله کن گرما- عدد ناسلت موضعی- عدد پرانتل- ضریب انتقال حرارت جابجایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.