کاهش ریپل شار و گشتاور در کنترل موتور القایی سه فاز با استفاده از اینورترهای سه سطحی

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: شانزدهمین کنفرانس دانشجویی مهندسی برق ایران
  • کد COI اختصاصی: ISCEE16_099
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1135
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

داود قنبری

مدیریت تولید و بهره برداری سد و نیروگاه شهید عباسپور

امین قنبری

مدیریت تولید و بهره برداری سد و نیروگاه مسجد سلیمان

چکیده

یکی از روش های کارآمد کنترل موتورهای الکتریکی روش کنترل مستقیم شار و گشتاور (DTC) است. با استفاده از روش کنترل DTC می توان محدودیت های و پیچیدگی های کنترل برداری که یکی دیگر از روش های کنترل موتورهای الکتریکی است را کاهش داد. الگوریتم کنترل در روش DTC بر اساس انتخاب بردارهای ولتاژ صورت می گیرد. در این مقاله ابتدا الگوریتم کنترل مستقیم شار و گشتاور با استفاده از اینورتر منبع ولتاژ دوسطحی ارائه می شود و سپس الگوریتم کنترل به علت مزایایی که اینورترهای سه سطحی از قبیل افزایش تعداد سطوح ولتاژ، کاهش استرس بر روی کلیدها و افزایش درجه آزادی را دارد ارائه می شود. با استفاده انتخاب مناسب بردارهای کلیدزنی می توان به خوبی شار و گشتاور را کنترل کرد و ریپل آن ها را کم کرد. نتایج شبیه سازی این ادعا را ثابت می کند. شبیه سازی با استفاده از نرم افزار Matlab/Simulink صورت گرفته است.

کلیدواژه ها

کنترل مستقیم شار و گشتاور، اینورتر سه سطحی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.