کنترل آلودگی زیست محیطی با بهره گیری از انرژی خورشیدی در صنعت ساختمان به منظور سرمایش غیر مکانیکی ( با تکیه برمعماری سنتی ایران)
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: اولین همایش سراسری محیط زیست، انرژی و پدافند زیستی
- کد COI اختصاصی: ECONF01_706
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 670
نویسندگان
کارشناس ارشد معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان
عضو هیئت علمی و استادیار دانشگاه، دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان
عضو هیئت علمی و استادیار دانشگاه، دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان
چکیده
بحران های امروزی کره زمین مانند افزایش آلودگی آب ها، سیل، ذوب یخ های قطبی، افزایش گازهای گلخانه ای، گرم شدن کره زمین وغیره می باشند و تهدید جدی برای سلامتی انسان ها و کلیه جانداران می باشد. در این میان، گسترش صنعت ساخت و ساز و استفاده بی رویه از انرژی های فسیلی در این زمینه یکی از عوامل مهم کاهش منابع انرژی و این گونه بحران های زیست محیطی است. به همین دلیل حفظ محیط زیست و استفاده بهینه از منابع از مهم ترین عوامل برای توسعه پایدار و پیشرفت کشورها محسوب می شود. بدین منظور احیای الگوهای معماری سنتی ایران به دلیل بیشترین هماهنگی با محیط خود از جهت تامین سرمایش و گرمایش لازم و ایجاد کمترین آسیب زیست محیطی ضروری به نظر می رسد. هدف این مقاله، طراحی الگوهای معماری با هدف ایجاد کمترین آسیب و آلودگی به محیط زیست، نگرشی بر الگوی معماری پیشین ایران و احیای آنها می باشد و نتایج آن، ارائه الگوهای معماری به منظور سرمایش، گرمایش و تهویه غیرمکانیکی ساختمان ها در راستای عدم آلودگی محیط زیست و حفظ منابع طبیعی می باشد. روش تحقیق در این مقاله، علمی، توصیفی و مقایسه ای است. به طوری که ابتدا به بررسی شاخصه های معماری پایدار پرداخته و این اصول در معماری سنتی بازشناخته می شود. سپس با بررسی تطبیقی، سعی بر بررسی معماری بومی ایران در اقلیم های متفاوت دارد تا بتواند پاسخگوی بحران آلودگی زیست محیطی باشد و در انتها به ارائه راهکارهایی در جهت استفاده از اصول پایداری در بهبود شیوه ساخت و ساز در کشور می پردازد.کلیدواژه ها
آلودگی، انرژی، معماری، محیط زیست، انرژی خورشیدیمقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد دوست دار محیطزیست بهعنوان جایگزین برای صنعت بستهبندی مواد غذایی
- مروری بر کاربرد چارچوبهای فلزی-آلی در جذب دیاکسید کربن
- کنترل بهینه یک مدل دینامیکی امکانات و تسهیلات گردشگری در جهت توسعه پایدار مبتنی بر تاثیرات عوامل محیطی
- بررسی موانع پیاده سازی استانداردهایISO با تاکید بر مدیریت سبز با استفاده از شبکههای عصبی عمیق کانولوشن
- استخراج رمزارز و چالش های آلودگی محیط زیست
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.