بررسی چالش های مدیریت محیط زیست در ایران باستان و قرن بیست و یکم

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین همایش سراسری محیط زیست، انرژی و پدافند زیستی
  • کد COI اختصاصی: ECONF01_704
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1009
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

طهمورث مهرابی

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه تاریخ دانشگاه فردوسی مشهد

امین نیکخواه

عضو باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت

چکیده

محیط زیست از دیرباز ذهن مردمان ایران باستان را به سوی خود جلب کرده و منجر به باورها و عقایدی در این زمینه در نزد آنان شده است. در قرن بیست و یکم نیز با افزایش جمعیت و فعالیت های صنعتی، بشر با چالش های جدی در مدیریت محیط زیست مواجه شده است. آلودگی خاک، آب و هوا و مخاطراتی همچون گرمایش جهانی سبب شده جامعه جهانی توجه ویژه ای به این امر داشته باشد. هدف از این مطالعه بررسی چالش های مدیریت محیط زیست در دوره ایران باستان و قرن بیست و یکم است. نتایج بررسی ها نشان داد که در دوره ایران باستان برای آب و خاک و طبیعت و بسیاری از حیوانات و به طور کلی برای محیط زیست اهمیت ویژه ای قائل بودند و در برخی موارد آنها را مقدس بر می شمردند و همین تقدس و احترام مردمان آن دوره به محیط زیست سبب شده که آنها در عمل در حفظ محیط زیست خود کوشا باشند. این در حالی است که جامعه جهانی در قرن بیست و یکم با چالش های جدی از جمله افزایش انتشار گازهای گلخانه ای، نابودی جنگل ها، آلودگی آب و خاک مواجه است و در بسیاری از این موارد وجود سازمان های دولتی و غیرانتفاعی و توافقات بین المللی حمایت از محیط زیست موجب کاهش این مخاطرات زیست محیطی نشده است.

کلیدواژه ها

آب و هوا. ایران باستان، طبیعت، مدیریت محیط زیست،

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.