بررسی روش های دفع و بازیافت روغن های مستعمل صنعتی

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین همایش سراسری محیط زیست، انرژی و پدافند زیستی
  • کد COI اختصاصی: ECONF01_647
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 3889
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سامان پورکافی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی شیمی

حمیدرضا هدایتی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی شیمی

نیما نظری

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی شیمی

چکیده

میزان تولید روغن مستعمل که به اصطلاح به آن روغن سوخته می گویند در حال حاضر در کشورمان در حدود 300 تا 350 هزار تن در سال برآورد می گردد. برای تولید هر بشکه روغن پایه موتور به هفتاد بشکه نفت خام نیاز است که برای تهیه ی آن میلیاردها دلار صرف اکتشاف، استخراج و پالایش نفت خام می شود. روغن های مستعمل از لحاظ زیست محیطی خطرناک و در عین حال از نظر اقتصادی بسیار باارزش به شمار می روند. روش غالب در بازیابی روغن مستعمل در ایران، استفاده از فرآیند اسیدشویی است که این روش قدیمی ترین روش تصفیه روغن در جهان است و در اکثر کشورهای پیشرفته منسوخ شده است لیکن بنا به دلایل اقتصادی و تکنولوژیکی همچنان در ایران به عنوان روش غالب بازیافت مورد استفاده قرار می گیرد. در این مقاله سعی بر آن شده تا با بیان ویژگی های روغن مستعمل و روش های نوین و پربازده بازیافت آن، بستری مناسب جهت تغییر نگرش نسبت به استفاده بهینه این ماده ایجاد گردد.

کلیدواژه ها

روغن مستعمل، بازیافت، پسماند

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.