مروری بر پدیده یوتریفیکاسیون و بررسی شیوه های حذف فسفر و نیتروژن در اکوسیستم های آبی

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین همایش سراسری محیط زیست، انرژی و پدافند زیستی
  • کد COI اختصاصی: ECONF01_638
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 13225
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا پسندیده فرد

دانش آموخته کارشناسی ارشد مهندسی محیط زیست دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

چکیده

در میان اکوسیستم های موجود بر روی کره زمین، اکوسیستم های آبی از اهمیت ویژه ای برخوردارند از طرفی با رشد روزافزون جمعیت هر روز بر شمار مشکلات این اکوسیستم ها افزوده می شود. یکی از معضلاتی که این بخش از محیط زیست را به شدت تهدید می کند پدیده یوتریفیکاسیون می باشد. یوتریفیکاسیون در واقع غنی شدن اکوسیستم های آبی از مواد مغذی همچون نیتروژن و فسفر است که باعث پایین آمدن کیفیت آب برای زندگی آبزیان و مصرف شرب می شود. در این تحقیق با استفاده از مقالات پژوهشگران در سراسر دنیا تلاش شده است تا ابتدا پدیده یوتریفیکاسیون و سپس روش های دنیتریفیکاسیون (نیترات زدایی) و حذف فسفر مورد بررسی قرار گیرد. روش های حذف بیولوژیکی و غیر بیولوژیکی مواد مغذی نیز با یکدیگر مقایسه شده است. از طرفی با توجه به نقش بسیار بارز آلودگی غیرنقطه ای (آلودگی با منبع نامشخص) به اقدامات مدیریتی در این زمینه نیز اشاره شده و در انتها مقایسه ای بین تمامی روش های مذکور صورت گرفته است.

کلیدواژه ها

یوتریفیکاسیون، دنیتریفیکاسیون، آلودگی غیر نقطه ای، حذف بیولوژیکی، نیتروژن، فسفر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.