بررسی ساختار آوندی در درختان خانواده نارون با درجات مختلف مقاومت به بیماری مرگ هلندی نارون

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین همایش سراسری محیط زیست، انرژی و پدافند زیستی
  • کد COI اختصاصی: ECONF01_637
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 945
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شقایق ذوالقدری

دانشجوی کارشناسی ارشد جنگلشناسی و اکولوژی جنگل، دانشگاه گیلان

مهرداد قدس خواه دریایی

استادیار گروه جنگلداری دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه گیلان

جواد ترکمن

استادیار گروه جنگلداری دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه گیلان

چکیده

این پژوهش با هدف مقایسه قطر آوندهای چوبی بهاره و تابستانه در چهار گونه اوجا، ملج، آزاد و داغداغان به عنوان عوامل مهم در مقاومت میزبانی نسبت به بیماری مرگ هلندی نارون انجام شد. براساس نتایج، تفاوت معنی داری در سطح احتمال 0/01 بین شاخص های اندازه گیری شده در چهار گونه نارون وجود داشت. اوجا بیشترین قطور آونود چوبی و پهنای اشعه چوبی و داغداغان بیشترین تعداد آوند چوبی را داشت. اما از نظر شاخص های فوق، میان درخت سالم و بیمار هر گونه تفاوت معنی دارای در سطح احتمال 0/01 وجود ندارد. نتایج حاصله نشان داد که گونه داغداغان با کمترین قطر آوند و کمترین مقدار پهنای اشعه چوبی، مقاوم ترین گونه در برابر بیماری مرگ هلندی نارون می باشد که این نتایج می تواند به علت محدودیت انتشار اسپورها در آوندهای با قطر کمتر در درختان مقاوم نارون باشد.

کلیدواژه ها

مرگ هلندی نارون، آوند چوبی، اشعه چوبی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.