انرژی امواج دریا، روش های استحصال آن و تاثیر آن بر محیط زیست

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین همایش سراسری محیط زیست، انرژی و پدافند زیستی
  • کد COI اختصاصی: ECONF01_629
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 4652
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

گلبانو علاسوند

دانشجوی کارشناسی ارشد آلودگی محیط زیست ,دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات خوزستان

شیماء کنعان

دانشجوی کارشناسی ارشد آلودگی محیط زیست, دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات خوزستان

چکیده

امواج در اثر انتقال انرژی از باد به آب به وجود می آیند، در واقع باد که در اثر اختلاف دمای زمین تولید شده، قسمتی از انرژی اش با وزش روی محیط های آبی تبدیل به انرژی موج می گردد . شدت این انتقال انرژی به سرعت باد و طول نامیده مسافتی که در آن باد با سطح آب در تماس بوده بستگی دارد. این مسافت میدان وزش باد، موج گاه (Fetch) نامیده می شود. میزان انرژی منتقل شده به موج، بستگی به سرعت باد، مدت زمان برای هر وزش باد و فاصله ای که باد روی آب می وزد (طول بادگیر) دارد. موج دارای انرژی جنبشی و پتانسیلی می باشد و انرژی آن از طریق اصطکاک و اغتشاش (Turbulence) تلف می شود. نرخ این اتلاف به ویژگی های امواج و عمق آب بستگی دارد. موج های بزرگ در آب های عمیق انرژی خود را به آسانی از دست نمی دهند. انرژی موج یک منبع تجدید شونده است این انرژی پس از استخراج و استحصال دوباره توسط برهم کنش باد با سطح اقیانوس جبران می شود.همان طور که انرژی های فسیلی در قرن بیستم موجب تحولات عظیم صنعتی شده است ، برای قرن های آینده نیز انرژی از محورهای اصلی توسعه فناوری خواهد بود. محققان معتقدند استفاده از برخی از منابع انرژی های تجدیدپذیر، در مقایسه با انرژی های فسیلی نیاز به فناوری های پیچیده و پرهزینه ندارد، لذا برای کشورهای در حال توسعه از جاذبه ای بیشتر برخوردار است. از جهتی دیگر تقاضای جهانی برای انرژی های تجدید پذیر در طول سال های 2011 و 2012 افزایش یافته است و با توجه به بحران های اخیر توجه به این منابع اهمیت زیادی یافته است .

کلیدواژه ها

انرژی امواج ، تولید برق، تکنولوژی استحصال، انرژی حاصل از دریا ، محیط زیست

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.