تاثیر آلودگی نوری بر حیات وحش ایران
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: اولین همایش سراسری محیط زیست، انرژی و پدافند زیستی
- کد COI اختصاصی: ECONF01_556
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1234
نویسندگان
کارشناس پایش محیط زیست اداره کل حفاظت محیط زیست استان یزد
رییس اداره روابط عمومی اداره کل حفاظت محیط زیست استان یزد
چکیده
سیر پیشرفت منابع نوری همواره مبحث آسایش بشر بوده است که با استفاده نادرست موجب ایجاد ضرر و زیان برای وی می گردد یکی از بزرگترین این زیان ها می توان به پدیده آلودگی نوری اشاره کرد. آلودگی نوری تهدیدی رو به گسترش بوده که زیستگاه های حساس و حیات وحش را متاثر ساخته است. با گسترش سکونت گاه های انسانی، میزان نور مصنوعی نیز رو به افزایش گذاشته است به نحوی که بر زیست شناسی و بوم شناسی گونه های حیات وحش اثراتی اساسی باقی گذاشته است. برخی از اثرات افزایش نور مصنوعی بر گروه های تاکسونومیکی خاص شناخته شده می باشد. مثلا مرگ ومیر پرندگان مهاجر در اطراف سازه های نورانی بلند و همچنین اشتباه در جهت یابی لاک پشت های دریایی به دلیل افزایش نور مصنوعی در محل های زادآوری، اختلال در زمان فعالیت پسانداران کوچکی مثل جوندگان آنها قابل ذکر می باشند. اثرات افزایش نور مصنوعی در طول شب بر رفتار و بوم شناسی جوامع گونه ها موضوعی جدید برای پژوهش در بوم شناسی و چالش های حفاظت می باشد.کلیدواژه ها
آلودگی نوری، حیات وحش، بوم شناسی، نور مصنوعیمقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد دوست دار محیطزیست بهعنوان جایگزین برای صنعت بستهبندی مواد غذایی
- مروری بر کاربرد چارچوبهای فلزی-آلی در جذب دیاکسید کربن
- کنترل بهینه یک مدل دینامیکی امکانات و تسهیلات گردشگری در جهت توسعه پایدار مبتنی بر تاثیرات عوامل محیطی
- بررسی موانع پیاده سازی استانداردهایISO با تاکید بر مدیریت سبز با استفاده از شبکههای عصبی عمیق کانولوشن
- استخراج رمزارز و چالش های آلودگی محیط زیست
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.