بررسی اثر کادمیوم بر طول اندام زمینی و هوایی و میزان جذب در اندام هوایی در گیاه تاجریزی

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین همایش سراسری محیط زیست، انرژی و پدافند زیستی
  • کد COI اختصاصی: ECONF01_445
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 780
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رعنا نوروزی

دانشجوی کارشناسی ارشد بیوتکنولوژی کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان

امین باقی زاده

گروه بیوتکنولوژی ، پژوهشگاه علوم وتکنولوی پیشرفته و علوم محیطی ، دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی و فناوری پیشرفته

حسین عباسپور

دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان

چکیده

کادمیوم از جمله فلزات سنگین می باشد که برای گیاهان غیر ضروری است. این یون، سمیت بالایی برای گیاهان و حیوانات دارد. در این تحقیق اثرات سمیت کلرید کادمیوم بر روی گیاه تاجریزی (nigrum L.Solanum ) بررسی شد. گیاهان در محیط پرلیت با محلول غذایی هوگلند حاوی غلظت های مختلف کادمیوم از 0 تا 1000 میلی مولار رشد کردند نمونه های مورد نظراز بافت های برگ و ریشه گیاهان 40 روزه برداشت شد و جهت سنجش پارامترهای فیزیولوژیکی و مورفولوژیکی مورد استفاده قرار گرفت. بررسی نتایج مربوط به رشد طولی اندام زمینی و هوایی نشان داد که اکثر سطوح کادمیوم بر طول ریشه اثر معنی داری نداشتند و کاهش مشاهده شده قابل توجه نیست، همچنین سطوح مختلف کادمیوم بر طول ساقه اثر معنی داری نداشت و در 6 سطح شاهد (صفر)، 62/5، 125، 250، 1000 میلی مولار با هم متفاوت نبودند و موجب کاهش یا افزایش طول اندام هوایی به طور معنی داری نشدند ( 05/p< 0). نتایج نشان داد که تاجریزی قابلیت جذب بالای کادمیوم را دارد و با افزایش غلظت کادمیوم مقدار تجمع کادمیوم در بافت ها این گیاه افزایش می یابد، به طوری که تفاوت بسیار معنیداری بین هر 6 سطح دیده شد و از آنجا که مقدار بیشتر کادمیوم جذب شده به برگها انتقال می یابد و با توجه به نتایج طول ریشه و اندام هوایی این گیاه قابلیت بالایی از نظر گیاه پالایی دارد.

کلیدواژه ها

کادمیوم، تاجریزی (Solanum nigrum)، تجمع یون کادمیوم، رشد طولی اندام زمینی و هوایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.