ارزیابی خطرات بالقوه و تحلیل ایمنی سیستم هوشمند پایش منابع انرژی پالایشگاه نفت و گاز پارس جنوبی براساس مدل FMEA
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: اولین همایش سراسری محیط زیست، انرژی و پدافند زیستی
- کد COI اختصاصی: ECONF01_301
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1961
نویسندگان
دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد، گروه مکانیک سیستم های انرژی، مشهد، ایران
استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد، گروه مکانیک سیستم های انرژی، مشهد، ایران
چکیده
مطالعه ی حاضر یک مورد پژوهشی - توصیفی است که بر پایه روش تحقیقی کیفی در پالایشگاه نفت و گاز پارس جنوبی انجام شده است. سه دلیل عمده در بروز خطا و ایجاد حادثه دخالت دارد. الف) خطای انسانی ب) خطای سیستم ج) وقایع محیط زیست براساس فعالیت های گسترده ی پالایشگاه ها، هر فعالیت خطرات و ریسک هایی را در پی دارد. در این مقاله شروع به پایش و جمع آوری انواع سیستم هوشمند پایش منابع انرژی در پالایشگاه ها همراه با نوع حوادث، علل و عواقب آن پرداخته می شود. طبق اولویت بندی انجام شده بعد از تقسیم بندی پالایشگاه به دو گروه واحدهای ساخت و ساز - واحدهای راه اندازی و پیش راه اندازی، حوادث مربوط به ایمنی هر قسمت دسته بندی شده است. سپس با استفاده از مدل FMEA 1 (تجزیه و تحلیل عوامل شکست و آثار آن)، کاربرگ را طراحی و حوادث خطرناک به13 دسته ی اصلی تقسیم بندی می شود. در قدم اولیه علل بروز حوادث بررسی و طبق جداول شدت پیامد حادثه، احتمال وقوع حادثه و شناسایی آن شروع به وزن دهی می نماید، همراه با ارزیابی ریسک هرحادثه RPN (عدد اولویت ریسک) آن محاسبه می شود و حوادثی که عدد اولویت ریسک آنها بیشتر از 200 باشد خطرناک محسوب می شود از بالاترین عدد تا پایین ترین عدد طبق نمودار RPN محاسبه شده رتبه بندی می شود. در پایان برای جلوگیری از بروز هر حادثه، کاهش آثار و عواقب آن اقداماتی پیشنهاد شده است.کلیدواژه ها
ایمنی و محیط زیست، خطرات بالقوه، ریسک، FMEA ، سیستم هوشمند پایش پالایشگاهمقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد دوست دار محیطزیست بهعنوان جایگزین برای صنعت بستهبندی مواد غذایی
- مروری بر کاربرد چارچوبهای فلزی-آلی در جذب دیاکسید کربن
- کنترل بهینه یک مدل دینامیکی امکانات و تسهیلات گردشگری در جهت توسعه پایدار مبتنی بر تاثیرات عوامل محیطی
- بررسی موانع پیاده سازی استانداردهایISO با تاکید بر مدیریت سبز با استفاده از شبکههای عصبی عمیق کانولوشن
- استخراج رمزارز و چالش های آلودگی محیط زیست
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.