استفاده از پایشگرهای زیستی گیاهی به منظور شناسایی فلزات سنگین

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین همایش سراسری محیط زیست، انرژی و پدافند زیستی
  • کد COI اختصاصی: ECONF01_146
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 733
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اعظم طاهری

دانشجوی کارشناسی ارشد محیط زیست و دبیر انجمن علمی کل مجتمع منابع طبیعی دانشگاه یزد

محمدحسین ایران نژاد پاریزی

استادیار گروه محیط زیست دانشگاه یزد

چکیده

افزایش غلظت فلزات سنگین در مناطق شهری در نتیجه ی انتشار وسایل نقلیه، پسماندهای صنعتی در چند دهه ی اخیر تاثیر قابل توجهی را بر سلامت محیط زیست و انسان ها داشته است، بنابراین نیاز به پایش مستمر غلظت آلاینده ها وجود دارد. از طرفی به دلیل بالا بودن هزینه های نصب و پشتیبانی سیستم های پایش و عدم به کارگیری آنها در مناطق صعب العبور، استفاده از پایشگرهای زیستی از جمله خزه ها، گلسنگ ها و بخش های مختلف درختان به منظور شناسایی نوع آلاینده ی موجود در محیط زیست پیشنهاد می شود. در این مطالعه به معرفی انواع پایشگرهای زیستی، مزایا و معایت استفاده از آنهاپرداخته شده است. در بین پایشگرهای زیستی، خزه ها و گلسنگ ها در برخی نقاط به دلیل بالا بودن غلظت فلزات سنگین، آلاینده های هوا از بین می روند اما درختان به دلیل ماندگاری طولانی، همه جایی بودن و راحتی استفاده از بخش های مختلف آنها جهت به دست آوردن اطلاعات مفید، کاربرد بیشتر و موثرتری دارند. در بین اجزای درخت، تنه به دلیل دارا بودن بافت چوب پنبه ای، قادر به نگهداری طولانی مدت فلزات سنگین نسبت به بخش های دیگر خود می باشد، بنابراین نمونه برداری آنها برای آنالیز شیمایی ماده می تواند موجب شناسایی مناطق انتشار فلزات با غلظت بالا و پایین شود. از جمله گونه های شاخص درختی در این زمینه، درخت سرو، نارون، زبان گنجشک، اقاقیا، صنوبر را می توان نام برد.

کلیدواژه ها

پایشگرهای زیستی، فلزات سنگین، گلسنگ ها و خزه ها، تنه درختان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.