کاربرد نانورس در جذب فلزات سنگین

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین همایش سراسری محیط زیست، انرژی و پدافند زیستی
  • کد COI اختصاصی: ECONF01_024
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 690
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پرویز عبدی

دانشجوی کارشناسی ارشد عمران - خاک و پی

تقی عبادی

استاد دانشگاه امیرکبیر

محمد بهشتیان

تدریسیار دانشگاه امیرکبیر

چکیده

در سال های اخیر نگرانی در مورد آثار درازمدت فلزات سنگین به عنوان آلاینده های زیست محیطی افزایش یافته است. از بین این آلاینده ها، کاتیون های فلزی سنگین را می توان نام برد که زیست تجزیه پذیر نیستند و تمایل به انباشته شدن (تجمع زیستی) در بدن موجودات زنده دارند و باعث اختلال در آن می شوند. از طرفی کانی های رسی که جزء اصلی خاک هستند به وسیله دریافت بالای کاتیون ها و آنیون ها از طریق تبادل کاتیونی یا جذب سطحی و یا هر دو، نقش مهمی در تنظیف طبیعی آلاینده ها، بازی می کنند. در این پژوهش به خواص رس ها و نانورس ها و کاربردشان در جذب فلزات سنگین پرداخته شده است و نتایج حاکی از این است که نانورس اصلاح شده کلوازیت +Na با 80٪ کربنات بیشترین قابلیت نگهداری آلودگی فلزات را داراست.

کلیدواژه ها

نانورس، بنتونیت، فلزات سنگین، جذب آلاینده

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.