چگونگی کاربرد روش ZLD برای بهبود کیفیت پساب سیستم های اسمز معکوس( RO ) به منظور استفاده مجدد از آن

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین همایش سراسری محیط زیست، انرژی و پدافند زیستی
  • کد COI اختصاصی: ECONF01_011
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1318
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم کاظمی زاده

کارشناس ارشد مهندسی آبیاری و زهکشی

چکیده

نیاز به تامین آب شیرین شهری، در بسیاری از مناطق جهان به یک بحران تبدیل شده است. جوامع غربی از منابع آب شور استفاده می کنند تا منابع آبی خود را افزایش دهند. ایران نیز از جمله کشورهایی است که در منطقه ای خشک و نیمه خشک واقع گردیده و در برخی از نقاط کشور در زمینه تأمین آب مورد نیاز، مشکلات وسیعی وجود داشته است. در این بررسی از روش ZLD به منظور ماکزیمم کردن درصد آب بازیافتی توسط غشاء نمک زدا و مینیمم کردن ظرفیت مورد نیاز در نمک زدایی حرارتی و حوضچه تبخیر استفاده شده است. این تحقیق با برداشت و آزمایش روی نمونه پسااب سیساتم ROمنطقه تنگ الحد از توابع شهر حاجی آباد شهرستان زرین دشت در استان فارس، طی مراحلی شامل: جمع آوری و تجزیه و تحلیل اولیه داده های کیفی آب، آزمایش در مقیاس آزمایشگاه، بررسی فرآیند با استفاده از نتایج آزمون برای اجارا در Pilot Scale انجام شد. آزمایش در مقیاس آزمایشگاه نیز شامل تست های رسوب دهی شیمیایی با هیدروکسید سدیم و یا آهک، بستر شناور کریستالی با دانه های کلسیم کربنات، رسوب دهی شیمیایی با آلوم، بستر شناور کریستالی همراه با افزایش آلاوم، بستر شناور کریستالی و سپس رسوب دهی شیمیایی با آلوم و در نهایات بستر شناور کریستالی همراه با افزایش سدیمآلومینات بود. انتخاب روش مناسب برای تصفیه بستگی به کارایی آن روش، در حذف عناصر بحرانی و محدود کننده از جمله کلسیم، سیلیکا و باریم داشت. بنابراین بر اساس آزمایشات انجام شده در آزمایشگاه و ارزیابی این آزمایشات، بستر شناور کریستالی با اضافه کردن سدیم آلومینات برای اجرا در Pilot Scale انتخاب شد.

کلیدواژه ها

ZLD ، بستر شناور کریستالی، RO ، سدیم آلومینات، آلوم

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.