استخراج بیوگاز از محل دفن پسماندهای شهری، اهمیت بیوگاز و مقایسه آن با سایر سوخت های فسیلی(مطالعه موردی شهر آبادان)

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین همایش سراسری محیط زیست، انرژی و پدافند زیستی
  • کد COI اختصاصی: ECONF01_009
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1007
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مرجان جوهری پور

کارشناس ارشد مدیریت و برنامه ریزی محیط زیست

چکیده

مجموعه گازهای تولید شده از هضم فضولات حیوانی یا انسانی و گیاهی را که در نتیجه فقدان اکسیژن و فعالیت باکتری های غیر هوازی، به ویژه متان را در یک محفظه تخمیر (Digester tank) به وجود می آید اصطلاحاً بیوگاز می نامند. گازهای تولیدی مخلوطی از متان در حدود 65 % و دی اکسید کربن در حدود 35 % است که می تواند جهت سوخت، روشنایی و یا بهره گیری در تولید انرژی مکانیکی مورد استفاده قرار گیرد و ترکیبات مختلف آن بستگی به نوع مواد اولیه ای دارد که برای تولید گاز مصرف می شود. حجم و فرم ساختمانی دستگاه تولید گاز بستگی کامل به میزان ماند مواد در مخزن تخمیردارد. مهم ترین و اساسی ترین نتیجه ای که دستگاه های بیوگاز به وجود می آورند تهیه کود بهداشتی خوبی است که موجب نابودی بذر علف های هرز و بسیاری از پارازیت ها و انگل ها از جمله تخم کرم آسکاریس است . گازهای اصلی تولید شده در مدفن گاه عبارتند از: متان ، دی اکسید کربن و مقادیر کمی آمونیاک، هیدروژن، سولفید هیدروژن، مونوکسیدکربن، نیتروژن و اکسیژن. متان و دی اکسید کربن گازهای اصلی تولید شده از تجزیه بی هوازی مواد آلی تجزیه پذیر می باشند که بیش از 90 درصد گازهای اصلی را تشکیل می دهند. میزان گرمای تولید شده از مخلوط گازها 16000 تا 20000 کیلوژولبرمترمکعب است این مقدار برای متان خالص 37000 کیلوژن بر مترمکعب می رسد، به همین دلیل جمع آوری گازهای مدفن گاه و استفاده مجدد از آن مطلوب و جنبه اقتصادی دارد. از مزایای کنترل و استحصال گازهای حاصل از مراکز دفن می توان به جلوگیری از انتشار گازهای گلخانه ای (GHGs) به اتمسفر، امکان استحصال انرژی جهت مصارف خانگی، صنعتی (دیگ های بخار و میکروتوربین ها) و سوخت اتومبیل اشاره کرد. گازهای فرعی تولید شده در مدفن گاه ناچیز بوده که تحت عنوان اجزاء آلی فرار (voCs) شناخته شده اند. غلظت مواد آلی فرار در محل های دفن قدیمی تر که حاوی زباله های تجاری و صنعتی بوده اند بیشتر است. در این مطالعه لندفیلمدرن آبادان و تولید بیوگاز در آن منطقه و فواید کلی آن مورد مطالعه قرار می گیرد

کلیدواژه ها

بیوگاز، سوخت فسیلی، لندفیل، پسماند شهری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.