برآورد حداکثر بارش محتمل به روش آماری )هرشفیلد(؛ مطالعه موردی حوضه آبخیز باراشلو

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: ششمین همایش ملی آبخیز داری و مدیریت منابع آب و خاک
  • کد COI اختصاصی: NCWMSWRM06_109
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 692
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیرحسین پارسامهر

عضو هیات علمی گروه مرتع و آبخیزداری دانشگاه فسا

زهرا خسروانی

کارشناس ارشد مهندسی منابع طبیعی و مدرس گروه مرتع و آبخیزداری دانشگاه فسا

افسانه استکی

دانشجوی کارشناسی گروه مرتع و آبخیزداری دانشگاه فسا

نسرین نسیمی

دانشجوی کارشناسی گروه مرتع و آبخیزداری دانشگاه فسا

چکیده

حداکثر بارش محتمل بیشترین ارتفاع ممکن بارش است که در دوره زمانی معین می تواند در یک حوضه یا منطقه ی خاص رخ دهد. مطالعه ی حداکثر بارش محتمل به جهت ارزیابی و برآورد سیل محتمل برای طراحی سازه های هیدرولو ژیکی شهری از قبیل کانال تعیین حداکثر مقدار آبی که وارد مخازن سرریز و یا سایر تاسیسات می شود ضروری است. برای محاسبه ی این بارش از نوعی ˛ آبیاری روش آماری به نام هرشفیلد استفاده شد. بدین منظور از داده های حداکثر بارش مربوط به حوضه آبخیز باراشلو که در 12 کیلومتری شمال غربی شهرستان فسا قرار دارد، استفاده شد. این داده ها مربوط به یک دوره ی آماری 35 ساله بود که از ایستگاه سینوپتیک فسا اخذ گردیده بود. سپس میانگین بلند مدت حداکثر بارش سالیانه محاسبه و با استفاده از روش آماری هرشفیلید حداکثر بارش محتمل 24 ساعته با دوره بازگشت ده هزار ساله برای حوضه آبخیز باراشلو برآورد گردید. حداکثر بارش محتمل 24 ساعته، 523 میلی متر بدست آمد که این مقدار بارش در مقایسه با میانگین 35 ساله حداکثر بارش 24 ساعته در این حوضه آبخیز که 42/64 میلیمتر است، تقریبا غیرممکن است. اما این برآورد برای طراحی و افزایش حداکثر ایمنی سازه های هیدرولوژیکی می تواند حائز اهمیت باشد

کلیدواژه ها

بارش 24 ساعته، حداکثر بارش محتمل، حوضه آبخیز باراشلو، روش آماری (هرشفیلد) فسا

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.