بررسی علل گرفتگی فیزیکی قطره چکان و راه های پیشگیری از آن با استفاده از آب مغناطیسی؛مطالعه موردی منطقه قریه العرب کرمان

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: ششمین همایش ملی آبخیز داری و مدیریت منابع آب و خاک
  • کد COI اختصاصی: NCWMSWRM06_068
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 586
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

معین ملامحمدی زاده

کارشناس ارشد مدیریت منابع آب دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمان

مهدی فرهاد

کارشناس ارشد آبیاری و زهکشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمان

فردین سعید

دانشجوی کارشناسی ارشد سازه های آبی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمان

ناصر امامی گوهری

کارشناس ارشد آبیاری و زهکشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمان

چکیده

گرفتگی قطره چکان به عنوان یکی از مهم ترین مشکلات سیستم آبیاری قطره ای است که باعث کاهش عملکرد سیستم و تنش آب به گیاهان و غیریکنواختی آب در قطره چکان ها گردیده است. در این شرایط هزینه نگهداری سیستم آبیاری قطره ای افزایش یافته و راندمان کاربرد و عمر موثر سیستم کاهش می یابد. با توجه به اینکه آبیاری قطره ای روش گران و پرهزینه ای است طول عمر این سیستم می بایست هر چه بیشتر باشد تا منافع حاصله از آن جبران هزینه ها را بنماید و لذا چنانچه قطره چکان ها در سال های اولیه کار سیستم انسداد پیدا کنند، تعویض یا تغییر آن ها نه تنها هزینه ای است که بر دوش زارع خواهد بود بلکه ممکن است توزیع نامناسب آب کاهش محصول را نیز به دنبال داشته باشد. آب آبیاری که پاستوریزه شده باشد و از بیماری های گیاهی قارچی، باکتریایی و ویروسی پیشگیری شده باشد، سم کمتری نیاز خواهد داشت. گیاه شاداب تر، سبزتر و سالم تری بوده و در مقابل آفات بهتر مقاومت خواهد کرد و با کاهش هزینه های تولید و افزایش عملکرد، سوددهی بیشتر می گردد. در این تحقیق جهت پالایش آب آبیاری در کشاورزی روش جدید پالایش الکترونیکی آب که جزء روشهای فیزیکی تصفیه آب به شمار میرود معرفی میشود. با مصرف آب پالایش شده محصول تا یک ماه زودرس شده و مصرف اب سی درصد کاهش مییابد. با آبیاری مغناطیسی بدون اضافه کردن اسید مواد شیمیایی و سمی به آب حتی رسوبات قبلی زایل شده و از تشکیل رسوب جدید پیشگیری میشود.

کلیدواژه ها

آبیاری مغناطیسی، افزایش محصول، پالایش آب آبیاری، گرفتگی فیزیکی قطره چکان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.