ارزیابی تناسب اراضی حوزه آبخیز شهداد

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: ششمین همایش ملی آبخیز داری و مدیریت منابع آب و خاک
  • کد COI اختصاصی: NCWMSWRM06_022
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 519
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پیمان اسفندیارنژاد

هیئت علمی بخش خاک و آب مرکز تحقیقات کرمان

هرمزد نقوی

هیئت علمی بخش خاک و آب مرکز تحقیقات کرمان

علی زین الدینی

هیئت علمی بخش خاک و آب مرکز تحقیقات کرمان

چکیده

زراعت آبی در واحدهای 3، 6، 2، 6، 1، 6 به علت محدودیتهای شدید این اراضی از جهت شوری کمبود رطوبت غیرقابل اصلاح میباشند به این علت عملیات اصلاحی در این مناطق برای کشت آبی قابل اجرا نمیباشد و در شرایط آتی نامناسب هستند. در واحدهای 1، 4، 2، 4، 3، 4 ، 1، 7، 2، 7 با توسعه پوشش گیاهی معضل خطر سیل تا حدودی کاهش مییابد مشکل فرسایش و تسطیح اراضی تا حدی فابل حل است. اما در این اراضی حجم عملیات اصلاحی نامشخص میباشد و کشت گیاه با محدودیتهای زیادی همراه بوده و حتی با انجام عملیات اصلاحی موانع برای کشت آبی هنوز باقی است بنابراین تناسب اراضی برای زراعت آبی در شرایط آتی نامناسب میباشد.زراعت دیم زراعت دیم باید کمتر از زراعت آبی بوده و مهمترین خصوصیت خاک میتواند ظرفیت مؤثر اندوخته آب باشد کلاس اراضی در شرایط آتی همانند شرایط فعلی نامناسب است.مرتع در اراضی 3، 4، 1، 4، 2، 4، میتوان پوشش مرتعی را تا حدی وسعت بخشید. اندوخته آب و غذای کافی)حاصلخیزی خاک( در گسترش گیاهان نقش مؤثری را ایفا میکند، در این مناطق افزودن کود و مواد غذایی کمک چندانی در رفع این محدودیت نمیکند زیرا آب و هوا و کمبود رطوبت در این مناطق به حدی کم است بنابراین تناسب این واحدها در آیندهه همانند شرایط فعلی میباشد.در اراضی 1، 7، 2،7 میتوان پوشش مرتعی را تا حدی وسعت بخشید. در این مناطق افزودن کود و مواد غذایی کمک چندانی در رفع این محدودیت نمیکند زیرا فرسایش بادی و درجه حرارت بالادر این مناطق به حدی بالا است که باعث هدر رفت مواد غذایی میگردد بنابراین تناسب این واحدها در آیندهه همانند شرایط فعلی میباشد.

کلیدواژه ها

اراضی، تناسب، فرسایش

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.