بررسی آسایش حرارتی در فضاهای باز و بسته خانه های حیاط مرکزی، نمونه موردی شهر کاشان
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: اولین همایش ملی معماری، مرمت، شهرسازی و محیط زیست پایدار
- کد COI اختصاصی: ARUES01_653
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1645
نویسندگان
مربی، گروه معماری، دانشکده فنی سما واحد ملایر
مربی، گروه معماری، دانشگاه پیام نور
استادیار دانشگاه ایلام
چکیده
با مصرف انرژی بی رویه ساختمان ها، افزایش جمعیت جهان، بحران کمبود انرژی در آینده نه چندان دور پیش بینی پذیر است. سیر طراحی شهری و معماری سنتی ایرانی همواره در جهت هماهنگی با طبیعت، استفاده از انرژی های تجدیدپذیر و ساختن بناهایی با کمترین میزان مصرف انرژی بوده است. تحقیق حاضر با هدف شناخت میزان تاثیر اقلیم بر خانه های حیاط مرکزی سنتی شهر کاشان صورت گرفته است. برای دست یابی به اهداف تحقیق حاضر از دوره آماری 30 ساله (2010-1981) ایستگاه سینوپتیک شهر کاشان به روش تحلیلی توصیفی بهره گرفته شده که داده های اقلیمی مورد استفاده شامل میانگین دمای خشک، میانگین رطوبت نسبی هوا و سرعت و جهت وزش باد غالب در ایستگاه سینوپتیک این شهر می باشد و مساکن آن بر اساس روش های تجربی گیوونی و پن واردن در جهت بررسی شرایط آسایش به ترتیب در فضاهای بسته (داخلی) و باز (حیاط) مورد استفاده قرار گرفته است. در نهایت ضمن بررسی راهکارهای به کار رفته در این خانه ها در ایجاد شرایط آسایش در فضاهای باز و بسته آن مشخص گردید که این خانه ها با شرایط اقلیمی بسیار سازگار بوده است.کلیدواژه ها
اقلیم گرم و خشک، کاشان، خانه های حیاط مرکزی، معیار گیوونی، معیار پن واردنمقالات مرتبط جدید
- ارزیابی تاثیر فناوریهای نوین دیجیتال (BIM)، هوش مصنوعی و اینترنت اشیا بر بهبود بهره وری و کاهش ریسک در پروژه های ساخت و ساز ایران مطالعه) مورردی اداره کل نوسازی شهر تهران منطقه (۸)
- سازه های مقاوم هوشمند جهت بهینه سازی مصرف انرژی با محوریت زیست محیطی
- درآمدی بر امکان حضور رهنمودهای باغسازی معماری اسلامی در پیشبرد طراحی منظر معاصر
- باغسازی در معماری اسلامی؛
- شناسایی ریسکهای موثر در پیشرفت فیزیکی پروژه های ساخت به روش بهترین بدترین فازی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.