تبیین نقش جنگ در شکل دهی بافت های شهری، از گذشته تا امروز

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین همایش ملی معماری، مرمت، شهرسازی و محیط زیست پایدار
  • کد COI اختصاصی: ARUES01_638
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 786
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا کاظمی

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان (اصفهان)، گروه معماری، اصفهان، ایران

دیهیم تاکی

هیات علمی دانشکده معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان (اصفهان)، گروه معماری، اصفهان، ایران

چکیده

از دیرباز شهرها با سوانح و بلایای متعددی رو به رو بودند که در شکل گیری آنها نقش به سزایی داشته است، که از آن جمله می توان به بلایای طبیعی و غیرطبیعی اشاره کرد. بلایای طبیعی همچون زلزله، سیل، طوفان و ... تهدیدهای ساده و پیش بینی پذیر هستند، زیرا طبیعت با کسی دشمنی ندارد، بنابراین با شناخت آنها می توان از خطرات طبیعت دور ماند، اما انسان ها از دیرباز به دلایل گوناگون به یکدیگر معترض می شدند و به دنبال خود سانحه ای همچون جنگ و درگیری را خلق می کردند که از جمله مهمترین بلایای غیرطبیعی به شمار می آید، از سوی دیگر با توجه به اینکه این پدیده در زمان نامعلوم رخ خواهد داد و هیچگاه چگونگی و زمان وقوع آن قابل پیش بینی نیست، یافتن راه حلی جهت دفاع و مقابله با پدیده جنگ به جهت بالابردن امنیت شهرها امری ضروری است، بر این اساس از دیرباز انسانها به دنبال راهکاری جهت بالابردن قابلیت دفاعی شهرهای خود در برابر انواع تهاجمات جنگی بودند. از این رو با ایجاد بافت های شهری به شکل های متفاوت اعم از بافت های منظم و نامنظم، ایمنی شهرها را در برابر تهاجمات جنگی بالا برده و کارایی شهر را در برابر آسیب پذیری و تهاجمات ارتقا بخشیدند. بر این مبنا در این مقاله سعی بر این است تا با استفاده از منابع کتابخانه ای به بررسی نقش جنگ، بر نحوه شکل گیری بافت های شهری پرداخته شود و با معرفی انواع بافت های شهری و قابلیت دفاعی آنها در برابر تهاجمات جنگی، به بهترین مدل از بافت شهری دست یافته به گونه ای که کمترین آسیب پذیری در برابر پدیده جنگ و بالاترین دفاع را در سطح شهر به همراه داشته باشد.

کلیدواژه ها

جنگ، سوانح غیرطبیعی، دفاع شهری، بافت شهری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.