سنجش کیفیت مسکن در روستا - شهرها (نمونه موردی: شهر صالح آباد)

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین همایش ملی معماری، مرمت، شهرسازی و محیط زیست پایدار
  • کد COI اختصاصی: ARUES01_563
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 609
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیر رحمانی

کارشناس ارشد برنامه ریزی شهری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان

مهناز اکبری

کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشگاه خوارزمی

شهناز اکبری

دانشجوی کارشناسی ارشد مردم شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکز

چکیده

امروزه مسکن به مفهوم سرپناهی برای رسیدن به سکون و آرامش به عنوان اصلی ترین کاربری اراضی محسوب شده و برنامه ریزی و طراحی آن در یک شهر، بخش اساسی مطالعات شهرسازی است. در پژوهش حاضر، کیفیت مسکن در روستا – شهرها مورد ارزیابی و تحلیل قرار گرفته است. کاربری مسکونی از جمله کاربریر های اصلی شهر است که بیش از 50 تا 60 درصد از فضای شهر را به خود اختصاص داده و کاربری های دیگر با توجه به نوع استقرار کاربری مسکونی، در جهت خدمات رسانی به شهروندان در شهر توزیع می گردد که دسترسی به آن با توجه به نوع کارکرد آنها با یکدیگر کاملاً متفاوت است. بررسی کیفی بخش مسکن می تواند به عنوان یکی از مهمترین عوامل رهگشا برنامه ریزی استراتژی آینده توسعه ی شهر مورد توجه قرار گیرد. این پژوهش کاربردی به روش توصیفی و اسنادی و با هدف سنجش کیفیت مسکن در روستاها – شهرها، عوامل مختلف را مورد ارزیابی وتحلیل قرار داده است. جامعه آماری آن، شهر صالح آباد با 8457 نفر جمعیت و از شهرهای کوچک و روستا – شهرهای ناحیه میانی استان همدان می باشد. نتایج حاصل از بررسی نشان می دهد که در شهر صالح آباد می بایست از یک جهت کیفیت سکونت را ارتقاء داد و از جهت دیگر فعالیت های خانه سازی را بدون خلل ایجاد کردن در بافت قدیمی و تاریخی شهر و اراضی کشاورزیز اطراف منطقه، توسعه داد، همچنین در این منطقه اولویت قراردادن استفاده ازمصالح و امکانات بومی، شیوه های ساخت و سازگاری کاربری ها نیز باید مورد تاکید قرار گیرد.

کلیدواژه ها

کیفیت مسکن، روستا - شهر، کاربری مسکونی، صالح آباد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.