کاربرد انرژی زمین گرمایی در گرمایش و سرمایش ساختمان ها

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین همایش ملی معماری، مرمت، شهرسازی و محیط زیست پایدار
  • کد COI اختصاصی: ARUES01_558
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 4193
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی اقتداری

کارشناسی ارشد معماری و عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد استهبان

مسلم اقتداری

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی منابع آب دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز

چکیده

طراحی ساختمان هایی که صرفه جویی در انرژی و همچنین حفاظت از منابع طبیعی را در خود دارند امروزه در زمره ی اصلی ترین مسئولیت های معماران و متخصصان دیگر قرار میگیرد و این مساله جز با بکارگیری انرژی های تجدیدپذیر در آینده ای نه چندان دور که به طور مستقیم سهم بیشتری را در سیستم تامین انرژی جهان به عهده می گیرند میسر نمی گردد. این منابع طبیعی به عنوان جزء لاینفک طبیعت، بدون آسیب رساندن به محیط زیست، به راحتی در خدمت تامین نیازهای مختلف انسان ها قرار می گیرند. یکی از انواع انرژی های تجدیدپذیر، انرژی زمین گرمایی است که جزء کم هزینه ترین و سودمندترین این انرژی هاست و به دو صورت عمده قابل بررسی می باشد. یکی تولید برق و دیگری گرمایش و سرمایش ساختمان ها به وسیله ی پمپ حرارتی. در این مقاله سعی شده تا ضمن بررسی کلیات انرژی زمین گرمایی به صورت عمیق تر به کاربرد آن در گرمایش و سرمایش ساختمان ها و ملزومات آن پرداخته و لزوم به کارگیری این انرژی ارزان و پاک را به جای استفاده از سوخت های فسیلی به صورت جدی مطرح کند. تاکید این پژوهش بیشتر بر تکنولوژی پمپ حرارتی و سیستم های کاربردی آن با معرفی اجمالی برخی پروژه های اجراشده در این زمینه می باشد. نتایج این مطالعات نشان می دهد که ایران با داشتن پتانسیل ها و قابلیت های فراوان برای استفاده از انرژی زمین گرمایی، باید در راه توسعه فناوری های لازم به منظور گرمایش و سرمایش ساختمان ها گام هایی جدی تر برداشته و به سوی عدم نیازمندی به سوخت های فسیلی حرکت نماید.

کلیدواژه ها

صرفه جویی در مصرف انرژی، انرژی های تجدیدپذیر، انرژی زمین گرمایی، گرمایش و سرمایش ساختمان ها، پمپ حرارتی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.