بررسی عوامل موثر بر پایداری اجتماعی در مسکن

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین همایش ملی معماری، مرمت، شهرسازی و محیط زیست پایدار
  • کد COI اختصاصی: ARUES01_513
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1036
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مجتبی میکائیل زاده

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات اردبیل

وحید وزیری

دکتری، عضو هیات علمی دانشگاه محقق اردبیلی

محمد باقری

دکتری، رئیس دانشکده هنر اسلامی تبریز

چکیده

شناخت و توجه به نیازهای انسان، بیش از هر پروژه ای در مسکن نمود پیدا می کند. و از چنان اهمیتی برخوردار است که می توان آن را مرکز دنیای فرد نامید بنابراین خانه باید در فضای درونی و جلوه بیرونی خود توقع مرکز دنیای فرد بودن را برآورده کند. این در حالی است که امروزه به علت جبر زندگی و یا تک بعدی نگری و اصل قرار گرفتن اقتصاد، بسیاری از ارزش های انسانی، اجتماعی و بومی و فرهنگی نادیده گرفته می شود. و حریم و حرمت و آرامشی که در مسکن بود از بین رفته و دیگر جوابگوی نیازهای اجتماعی نباشد و باعث از دست رفتن گوهر ناب معماری ایرانی که طی قرن ها ممارست به ایدال ها دست یافته بود گردد. این در حالی است که انسان تابع هر فلسفه و ایدئولوژی، جهان بینی و یا هر فرهنگی که باشد نیازمند زندگی اجتماعی است چرا که اجتماعی زیستن یکی از نیازهای روحی و روانی اوست و از آنجایی که رابطه اجتماعی در فضا و زمان اتفاق می افتد بنابراین مجاورت می تواند علت شروع رابطه اجتماعی باشد. لذا اعمال نگاه پایدار به ساخته های مسکونی می تواند تاثیر شگرفی در فرایند توسعه پایدار و بازگرداندن هویت از دست رفته داشته باشد. در پژوهش حاضر بر مبنای مطالعات کتابخانه ای و با بهره گیری از منابع فارسی و غیرفارسی مرور اجمالی بر مفهوم مسکن و وضعیت مسکن در گذشته داشته و عوامل موثر در پایداری مسکن امروزی از بعد اجتماعی (راحتی، آسایش، امنیت، رشد، هویت اجتماعی) با استفاده از نظریات متخصصان این حوزه مورد بررسی قرار می گیرد و انتظار می رود با بررسی ارتباط این عوامل با یکدیگر به نتایج مثبتی جهت بهبودی فضای زیست از بعد اجتماعی دست پیدا کنیم.

کلیدواژه ها

مسکن، پایداری اجتماعی، هویت، آرامش

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.