رهیافتی به اثرات باد بر معماری طبیعت در کلوت ها
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: اولین همایش ملی معماری، مرمت، شهرسازی و محیط زیست پایدار
- کد COI اختصاصی: ARUES01_494
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 927
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد بم
چکیده
کلوت های ایران به عنوان بزرگ ترین عارضه کلوخی دنیا در دشت لوت و شرق بخش شهداد واقع شده اند. از مهمترین ویژگی این منطقه معماری است که طبیعت به وسیله کلوت ها (از اجزاء اصلی این معماری) گستره ی وسیع زیبا و شگفت آوری را ایجاد نموده است و هر بیننده را به تامل و تحسین وا می دارد. عوامل طبیعی چون: آب و باد، تاثیر خود را به وضوح بر این معماری نشان می دهند، از این رو باد به عنوان یکی از موارد اثرگذار که قابلیت فراوانی جهت تحلیل و بررسی را داراست، خصوصاً در باب معماری شناخته شده است. باد چه در گذشته و چه امروزه، در طراحی های معماری مورد توجه بوده و با به وجود آمدن بحران ها و چالش های جهان امروز، تلاش مضاعفی را در راستای شناخت چگونگی اثرگذاری آن می طلبد. در روش تحلیلی – توصیفی سعی شده، اثرات باد (که بسیاری آن را هم رحمت و هم زحمت نامیده اند) را در کلوت ها، محلی ویژه از لحاظ کیفیت و شدت وزش باد، مورد مطالعه قرار داد. باد، عاملی بسیار مهم در شکل گیری کلوت ها به شمار می آید؛ همان طور که در فرم ها و فضاهای شکل گرفته عارضه های ایجاد شده، ملموس است. با این وجود رفتار باد در هر منطقه خصوصیات خاص خود را دارد، اما اصول پایه در ملاحظات عملکردی باد در بسیاری مناطق قابل بسط می باشد. حال، با یافته های حاصله از بررسی های صورت گرفته، تلاش شده برخی خصوصیات جریان های هوا را که بر معماری طبیعت در کلوت موثر بوده بیان گردد، تا بتوان با این دانسته ها در طرح های معماری آتی از این موهبت الهی حداکثر بهره را برد.کلیدواژه ها
اثرات باد، کلوت، معماری طبیعت، دشت لوت، ایرودینامیک معماریمقالات مرتبط جدید
- نقش تعامل شهروندان با شهرداری جهت توسعه و آبادانی شهرهای تازه تاسیس
- امکانسنجی پیاده سازی فناوریهای نوین و پایدار برای بهبود مدیریت هوشمند شهری
- طراحی مناطق بهینه باغات خانواده شهر شیراز با استفاده از سیستم اطلاعات مکانی و روش تحلیل سلسله مراتبی
- نگاهی به روش های طراحی معماری از دیدگاه جفری برادبنت
- تاثیر فناوریهای نوظهور ساختوساز بر بافت شهر ی: یکپارچگ ی، چالش ها و فرصت ها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.