تاثیر متقابل معماری و طراحی پایدار در جهت دستیابی به توسعه پایدار

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین همایش ملی معماری، مرمت، شهرسازی و محیط زیست پایدار
  • کد COI اختصاصی: ARUES01_423
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 900
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علیرضا ادب نژاد

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد هیدج

رضا کشاورز نوروزپور

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد هیدج

چکیده

از آن جا که پایداری در یک اکوسیستم به خصوص اکوسیستم شهری طبق اصول از پیش تعیین شده اتفاق نمی افتد، بلکه حالت پایدار و پویا در آن رخ می دهد، یا به عبارت ساده تر توسعه پایدار در یک محیط یا در یک کشور با درنظر گرفتن نیروی انسانی و منابع مالی متعلق به آن محیط یا ساختار شهری می تواند تحقق یابد، ضرورت ارزیابی این مفهوم در هر علم با حوزه تفکر و اندیشه خاص در یک قلمروی سرزمینی، امری اساسی و بایسته به نظر می رسد. از سویی دیگر، ضرورت پرداختن به این مفهوم در هر حوزه ای از گستره دانش بشری لازم است. ارزیابی مفهوم معماری، و ارتباط ان با توسعه پایدار به منزله نزدیک ترین مفهوم با محیط زیست شهری و از شاخه های اصلی محیط زیست می باشد به این ترتیب در طراحی پایدار، معمار و شهرساز باید در ابتدا ویژگی های یک مکان یا زمینه را به درستی بیابد و این پارمتر را بخشی ضروری در فرایند طراحی خود بداند و در تصمیماتش آنچه که در بطن محدوده مکانی که شامل مقیاس شهری یا محلی است، مدنظر قرار دهد. همچنین معماری پایدار، روشی در طراحی است، و به تقلیل مصرف منابع تجدیدناپذیر و بهینه سازی مصرف منابع تجدیدپذیر می پردازد، و اظهار می دارد که؛ آنچه ما برای بقا نیاز دازیم می توانیم از محیط زیست به دست آوریم. استفاده از منابع به صورت هوشمندانه و با درنظر گرفتن کیفیت زندگی نسل های آینده، اینگونه دید به جهان را نیز تعریف می نماید. در عین حال لازم است تا در این فرایند مدخلاتی در حوزه برنامه ریزی و معماری و طراحی فعلی ایران برای تطبیق دادن با مولفه های زیست محیطی، شرایط فرهنگی و اجتماعی مورد توجه شایسته قرار گیرد. با درک خطرات زیست محیطی، واقعی یا احتمالی، که کیفیت زندگی را تهدید می کنند، جنبش های زیست محیطی تقریبا در تمام بخش های کشورهای صنعتی، از جمله تجارت، تولید، حمل و نقل، کشاورزی و معماری دست به کار شده اند. محققان بر روی روش های تحلیل هزینه واقعی فعالیت اقتصادی در کل چرخه حیات آن مشغول به کار شده اند. این مقاله بر آن است تا ضمن بررسی پایداری و توسعه پایدار، در مورد طراحی پایدار در معماری و تاثیر معماری در پایداری بپردازد.

کلیدواژه ها

توسعه پایدار، طراحی پایدار، معماری پایدار، معماری، محیط زیست

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.