اصول طراحی فضای سبز محل بازی کودک (گروه سنی 1 تا 6 سال)

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین همایش ملی معماری، مرمت، شهرسازی و محیط زیست پایدار
  • کد COI اختصاصی: ARUES01_400
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 3265
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سحر عابدی ثمرین

دانشجوی کارشناسی مهندسی فضای سبز دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره)، قزوین، ایران

محمدمهدی ضرابی

عضو هیات علمی دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره)، قزوین، ایران

پدرام حصاری

استاد مدعو دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره)، قزوین، ایران

چکیده

با توسعه روزافزون شهرها و آلودگی های محیطی ضرورت ایجاد و توسعه فضای سبز در شهرها به عنوان پناهگاهی برای افراد خسته بیش از پیش احساس می شود. فضای سبز با ایجاد کردن محیطی برای استراحت باعث می شود افراد مدتی را به تنهایی یا به همراه خانواده از فضای سبز استفاده کنند. از طرف با استناد به این مساله که درصد قابل توجهی از جمعیت کشورمان را کودکان تشکیل داده اند توجه به حضور آنها در فضای سبز حائز اهمیت است که در این میان فضای بازی در پارک ها در برآورده ساختن نیازهای روحی روانی و رشد خلاقیت آنها نقش منحصر به فردی ایفا می کند. زمین بازی مکانی سه بعدی است و توجه به موارد و گیاهان به کار رفته در سطح و کناره های آنها مهم است تا برای کودک احساس امنیت جسمی و روانی ایجاد شود. استفاده از گیاهان مناسب در هر فضایی نیازمند هنرمندی و داشتن علم کافی از ویژگی های گیاهان و سایت موردنظر می باشد. گیاهان علاوه بر زیبایی توانایی تاثیرگذاری بر افراد محیط را دارند که این تاثیر از طریق انتخاب در رنگ، بافت، شکل، ارتفاع هم خوانی با محیط ایجاد می شود. در این نوشتار سعی بر معرفی گونه هایی از گیاهان شده است که با ویژگی های محیط بازی کودک همخوان بوده و علاوه بر ایجاد تمایل بیشتر به حضور آنها در محیط های عمومی امکان رشد جسمی و خلاقیت آنها در محیطی ایمن را فراهم سازد که در این راستا از روش کتابخانه ای استفاده شده است. هدف از انجام این تحقیق ارایه اصول مهم و کاربردی است که که منجر به ارتقا سطح کیفی فضای سبز عمومی و پارک ها (به ویژه فضای بازی کودک) و در نتیجه بهبود عملکرد شهری می شود.

کلیدواژه ها

فضای سبز، محل بازی، کودک، اصول، طراحی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.