بررسی جایگاه محیط زیست در توسعه پایدار شهری

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین همایش ملی معماری، مرمت، شهرسازی و محیط زیست پایدار
  • کد COI اختصاصی: ARUES01_385
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 924
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیر مدبری

دانشجوی کارشناس ارشد منابع طبیعی (دانشگاه لرستان)

ماندانا غلامزاده

کارشناس مدیریت (دانشگاه آزاد آیت الله کمالوند)

چکیده

در دهه های اخیر چالش های مهمی فراروی جوامع، در راستای مدیریت شهری و ارتباط آن با محیط زیست به ویژه محیط زیست شهری بوده که به نظر می رسد نقش دولت ها در این میان غیرقابل انکار است. به نحوی که شهرسازی و ساخت فیزیکی شهرها و ناپایداری موجود در آن ها توجه محافل علمی و سیاسی و طرفداران محیط زیست را به خود جلب کرده است. مطالعات و پیشینه این دیدگاهها از سال 1960 ایجاد شده و امروزه رابطه میان پایداری محیط زیست و پایداری شهرها امری اجتناب ناپذیر است. در این پژوهش تلاش شده عناصر تاثیرگذار بر توسعه شهری با دیدی جامع تر محیط زیست را از طریق تجزیه و تحلیل عوامل زیست محیط و شاخص های شهرسازی را از بعد نظری از طریق مطالعات کتابخانه ای مورد بررسی قرار گیرد. آنچه به عنوان پرسش کلیدی این مقاله مدنظر است: چگونگی دستیابی به توسعه پایدار شهری و مدیریت شهری به بهترین نحو می باشد، از این رو آنچه تحت عنوان فرضیه اصلی در این مقاله مدنظر گرفته نقش عوامل و شاخص های زیست محیطی بر شهرسازی نوین است و سعی بر آن شده که دیدگاهای نظری در راستای ارتباط محیط زیست و شهرسازی و همچنین عوامل کلیدی و لازم برای بالابردن سطح پایداری شهری و شرایط لازم برای رفاه عمومی در جامعه مورد بررسی قرار گیرد که در پایان بحث نقش عوامل زیست محیطی و به ویژه محیط زیست شهری به عنوان عوامل کلیدی در توسعه شهرها از بعد نظری به اثبات رسید و از طرف دیگر نقش تاثیرگذار مدیران شهرها در توسعه پایدار شهری بیان شده است.

کلیدواژه ها

توسعه پایدار، شهرسازی، محیط زیست، شهرسازی پایدار، محیط زیست شهری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.