باغ ایرانی و نقش آب در آن نمونه موردی: باغ دولت آباد یزد
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: اولین همایش ملی معماری، مرمت، شهرسازی و محیط زیست پایدار
- کد COI اختصاصی: ARUES01_266
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1297
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان (خوراسگان)
دانشجوی کارشناسی ارشد معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد ین الملل قشم
دانشجوی کارشناسی ارشد معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد ین الملل قشم
چکیده
کشور ایران در اقلیمی خشک واقع شده و بیشتر مساحت آن را سرزمین های بیابانی تشکیل می دهند، کمبود آب و سبزینگی باعث شده که اهالی این سرزمین احترام و ارزش زیادی برای آب، درخت و سایر گیاهان قایل باشند و آب که عامل زندگی و ایجاد شهرها و روستاها در ایران بوده است ارزش والایی داشته و در فرهنگ ایران نماد پاکی، زندگی، دوری از گناه و ... می باشد همچنین در باورهای مذهبی ایرانیان قبل و بعد از اسلام آب نقشی مهم داشته است، تجلی گاه این فرهنگ و علاقه به طبیعت در اعمال و رسوم، هنر و رفتار ایرانیان هویداست به طوری که جشن نوروز که بزرگترین جشن کهن ایرانیان است با آغاز بهار و نو شدن طبیعت شروع می گردد. کمبود آب باعث شده که ایرانیان روش های منحصر به فرد و طرح های بدیعی برای استفاده از آب های زیرزمینی و نمایش آنها در باغ ها ابداع کنند. در پژوهش پیش رو گذری داریم به باغ ایرانی، تاریخچه، باورها، آب در فرهنگ ایرانیان، حرمت آب و نحوه ی استفاده از آب و به روش های بدست آوردن آب می پردازیم و نگاهی داریم به فرایندهای انجام گرفته برای افزایش نمایش آب به عنوان عنصری اصلی در باغ ایرانی و همچنین عناصری مانند حوض و فواره و سپس به عنوان نمونه باغ دولت آباد یزد انتخاب گردیده که نمونه ای از باغ های زیبای ایرانیست که با مشقت و پشتکار فراوان آب را به این باغ رسانده اند و بهشتی را در دل کویر ایران بنیان نهاده اند.کلیدواژه ها
باغ ایرانی، آب، باغ دولت آباد، استفاده از آب، معماری منظر، پایداریمقالات مرتبط جدید
- راهکارهای طراحی مسیر میدان امام حسین (ع) تا خیابان سبلان با رویکرد پیاده محوری
- واکاوی فضایی زیست پذیری شهری با رویکرد توسعه پایدار (مورد مطالعه: شهر رشت)
- تلاقی برنامه ریزی شهری و ورزش همگانی: تحلیل نظری و رویکردهای نوین
- پیوند مکان سوم و خلاقیت در طراحی فضاهای شهری
- تاثیر تنش های زیستی و غیر زیستی بر درختان شهری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.