CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

چگونگی معماری حمام های قدیمی و باززنده سازی و مرمت آنها در قالب کالبدی جدید (مطالعه موردی حمام سلطان جارچی باشی اصفهان و حمام سلطان احمد کاشان)

عنوان مقاله: چگونگی معماری حمام های قدیمی و باززنده سازی و مرمت آنها در قالب کالبدی جدید (مطالعه موردی حمام سلطان جارچی باشی اصفهان و حمام سلطان احمد کاشان)
شناسه ملی مقاله: ARUES01_250
منتشر شده در اولین همایش ملی معماری، مرمت، شهرسازی و محیط زیست پایدار در سال 1392
مشخصات نویسندگان مقاله:

نفیسه ستایش فر - دانشجوی کارشناسی ارشد تکنولوژی معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد نطنز
الهه مسائلی - فارغ التحصیل کارشناسی تکنولوژی معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد هرند
عاطفه مستاجران - فارغ التحصیل کارشناسی تکنولوژی معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد هرند

خلاصه مقاله:
امروزه با توجه به گسترش شهرنشینی و زندگی جدید، توجه مردم، مسئولان و جامعه به ساختمان های قدیمی و بافت های ارزشمند تاریخی در شهرهای ایران از دست رفته است. یکی از بهترین روش ها برای احیاء ارزش های فراموش شده ی این بناها تغییر کاربری، احیا و مرمت آنها می باشد. اگر کاربری جدید باعث جلب نظر مردم، جذب توریست و تجمع افراد در آنها گردد، باعث باززنده سازی و هویت بخشی به این آثار می گردد. از جمله این بناهای ارزشمند می توان به حمام های قدیمی اشاره کرد که متاسفانه مورد بی مهری و بی توجهی قرار گرفته اند. از نمونه های این حمام ها می توان به حمام سلطان امیر احمد در شهر تاریخی کاشان و حمام ملک سلطان جارچی باشی در شهر تاریخی اصفهان اشاره نمود، که دو نمونه زیبا و با شکوه از بناهای تاریخی حمام ها می باشند. همچنین ذکر این نکته لازم است که کاربری جدید این دو بنا در قالب رستوران است که در این مقاله به بررسی این دو نگین ارزشمند تاریخی پرداخته می شود.

کلمات کلیدی:
معماری و مرمت، بافت تاریخی، حمام، باززنده سازی، تغییر کاربری

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/263508/