بررسی تحلیلی معماری سبز در راستای بهینه سازی مصرف انرژی و حفاظت از اقلیم

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین همایش ملی معماری، مرمت، شهرسازی و محیط زیست پایدار
  • کد COI اختصاصی: ARUES01_222
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1217
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عباس مهروان

عضو هیات علمی دانشگاه رازی کرمانشاه

میلاد مرادی بیستونی

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد نور

چکیده

بحران کمبود انرژی از یک سو و آثار مخرب زیست محیطی ناشی از بهره برداری بی رویه از منابع انرژی فسیلی طی دهه های اخیر از مباحث اصلی مورد توجه محققان و مسئولان کشورهای مختلف بوده است. در مبحث معماری و با درنظر گرفتن خط سیر جامعه ی جهنی به سمت توسعه پایدار، ساختمانهای بهینه سازی شده از نظر مصرف انرژی که در همخوانی با محیط زیست عمل می کنند، از جمله ی راهکارهایی است که به صورت همزمان به دو مقوله ی انرژی و محیط زیست می پردازد. اینگونه ساختمانها با هدف بهره برداری پایدار از منابع محیطی با هدف کاهش استفاده ی از منابع تجدیدناپذیر انرژی ساخته می شوند. در این مقاله ابتدا با بررسی آماری مقدار و نوع مصرف انرژی لزوم توجه به بهینه سازی انرژی در ساختمان را بیان نموده، به چیستی ساختمانهای سبز پرداخته ایم و سپس اصول کلی حاکم بر معماری سبز را بیان نموده ایم. در ادامه و در راستای بررسی اجزای ساختمانی موثر بر مصرف انرژی و محیط زیست و با توجه به نقش کلیدی سقف و دیوارها، به مفاهیم بام و دیوار سبز اشاره شده است. در نهایت باید پذیرفت که در حال حاضر توسعه ی پایدار، یک انتخاب نیست؛ بلکه تنها راهی است که به تمامی بشریت امکان می دهد در زندگی شرافتمندانه در این سیاره، یعنی تنها سیاره ای که در اختیار داریم(!)، سهیم باشند. نکته حائز اهمیتی که باید بیشتر به آن توجه شود نقش ساختمانهای سبز در رسیدن به معماری، انرژی، محیط زیست و توسعه ی پایدار است.

کلیدواژه ها

انرژی، محیط زیست، ساختمان سبز، بام سبز، دیوار سبز، توسعه ی پایدار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.